Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA Formel 2

Mikkel Mac får Formel 2 test

FIA Formel 2 
20/11/10 

Den kun 17 årige danske racerkører, Mikkel Mac, vil deltage i Formel 2 seriens officielle vintertest på Portimão banen ved Algarvekysten i Portugal den 3. december, som belønning for hans samlede andenplads i den Nordeuropæiske Formel Renault 2.0 serie.
 

Mac tog i sit debutår tre sejre – flere end alle andre kørere i serien – og seks podieplaceringer gennem hans første år i NEC serien, og kan således se frem en fuldt betalt test af den 480 hks Formel 2 racer i Portugal.
Selvom han først startede med at køre formelbiler i 2009, efter sit Danmarksmesterskab i gokartens KF2 klasse, kan Mikkel allerede glæde sig over en flot formelkarriere med to sejre og seks podieplaceringer i den danske Formel Ford serie.

Derudover vandt han samme år vandrepokalen for den bedste debutant, i den danske Formel Ford Festivals Rookie Cup. Som opvarmning til denne pokalhøst, var han i den Europæiske Formel BMW klasse, og sluttede 2009 af med en test for Formula Masters vinderteamet Jenzer Motorsport på Hungaroring.


(Foto: Chris Schotanus)

En test hvor han imponerede alle med at være 4. hurtigst på den for ham nye bane i en ny bil, ud af mere end tyve langt mere rutinerede Formel 2 og Formel Renault kørere. F2 er således den største udfordring til dato for den unge dansker, og han indrømmer da også at han glæder sig meget til at prøve Formel 2 raceren, der i øvrigt er designet og supporteret af Williams Formel 1 teamet.
“Jeg glæder mig helt vildt, jeg kan slet ikke vente, “ fortæller en glad Mac. ”Jeg har fulgt serien via de direkte tv transmissioner på TV, og bilen ser utrolig stærk og hurtig ud. Jeg er sikker på at den vil blive en stor oplevelse at teste, gennem en hel dag på Portimão banen. En stor tak skal lyde til NEC Cup for den fine præmie, og til Formel 2 organisationen for at få mine drømme til at gå i opfyldelse.”

”Det er den mest sponsorvenlige Formelklasse overhovedet, set ud fra en dansk synsvinkel. Der vil være en TV aftale og en stor eksponering af serien. Hovedpræmien for at vinde F2 mesterskabet, er en Formel 1 test for Williams.”


(Foto: Formula Two)

Hos Formel 2 organisationen, der er et af de sidste karriereskridt før Formel 1, er der også stor glæde over at den unge dansker vil få mulighed for at teste F2 raceren.

”Jeg glæder mig til at se smilet på Mikkels ansigt, når han kommer ud af raceren, ” fortæller F2 koordinator James Gornall. ”Mikkel er en spændende kører, som vi glæder os til at se i en F2 racer. Og vi håber at se ham i 2011 feltet.” Testen vil bestå af en fuld dags test på den portugisiske bane, med fuld support fra F2 seriens ingeniører, samt teknikere fra Williams F1.

Aslak Vind
Presseansvarlig
Mikkel Mac


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Mikkel Mac
  • Portimão
  •