Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Whitmarsh: Fejlfyldt bane

Formel 1 
18/11/10 

Kritik af Yas Marina-banen
Årets Formel 1-sæson er gået på hæld, og selvom der fortsat køres test på den fotogene Yas Marina bane i Abu Dhabi, så kommer der også et par kritiske kommentarer til banen.
McLarens teamchef Martin Whitmarsh er direkte - banen er fejlfyldt, og det skyldes især problemerne med at overhale. Løbet var spændende og taktisk, men ikke ligefrem fyldt med overhalinger.
 

Det var især tydeligt i kampen mellem Fernando Alonso og Vitaly Petrov - en kamp som i sidste ende kostede en VM-titel til Ferrari-køreren. "Banen har nogle helt utrolige faciliteter og har det hele, men som vi så i GP2 og i Formel 1, så er det næsten umuligt at overhale her - og det gør den fejlfyldt," lyder kritikken.

Manden som var i stand til at holde Alonso bag sig igennem store dele af løbet, Vitaly Petrov bekræfter at banens layout var til hans fordel. "Det er ikke muligt at overhale her. Ferrari'en lå efter mig og han kunne ikke overhale mig. Men jeg ved ikke hvad de kan gøre for at ændre det, da banen jo allerede er bygget," lyder det fra russeren.

Der har været et par forslag om at få lavet et par hurtigere sving, fremfor meget snævre chikaner som ikke indbyder til overhalingsforsøg. Der er ellers mange lige strækninger, men da det mest af alt er stop-and-go sving, er det let at holde sig i front, fremfor at skulle have gået igennem et hurtigt sving og kæmpe sig med videre.


Flot ser det ud - men der er ikke meget race i Abu Dhabi
(Foto: McLaren Media)

"Vi kigger på forskellige ting som vi kan forbedre. Hvis man gjorde det skulle man ikke stå for driften af banen. Så vi kigger på andre baner, på den måde der køres og så tager vi de bedste ting for at forbedre banen," lyder det var banechefen Richard Cregan. Indtil videre er det kun glamour'en fra Monaco der er forsøgt kopieret på de omkringliggende faciliteter...

Benji

Læs mere om:
  • Vitaly Petrov
  • Yas Marina Circuit
  • 14/11/10 - Yas Marina Circuit - Formel 1
  •