Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Touringcar Challenge

Jesper Sylvest i langsom bedring

Danish
Touringcar
Challenge 

16/11/10 

Jesper Sylvest er i langsom bedring efter det voldsomme uheld, der overgik ham i forbindelse med hans comebackløb til DTC-serien for lidt over en måned siden. Her blev han slået bevidstløs, da hans Chevrolet Lacetti havde et voldsomt møde med en jordvold på inderkredsen af Jyllandsringen.
 

”Jeg er endnu ikke helt fit for fight, men jeg håber snarest så småt at kunne begynde at arbejde igen,” fortæller Jesper Sylvest, der blev udsat for karrierens værste uheld.

”Det blev desværre ikke det sjove og festlige punktum, som jeg gerne ville sætte for mig selv og DTC-serien, da jeg besluttede mig for at gøre comeback hos Perfection Racing i den Chevrolet Lacetti, som Jan Magnussen normalt kører. Jeg havde glædet mig til at komme ud at køre i en god forhjulstrukket bil og sige farvel til alle DTC-racerfans og mange af dem, som har været med til at give mig så mange super oplevelser igennem alle årene. Men jeg kom desværre ikke til at give dem den oplevelse, jeg gerne ville!”


Jesper Sylvest før sit comeback.
(Foto: Sylvest Motorsport)

Første gang den karismatiske nordsjællænder kørte i Chevrolet Lacettien, satte han sjettehurtigste tid – en præstation, han gentog i tidtagningen. I super 8 kvalifikationen blev det også til sjettebedste tid, men det bedste af det hele var dog, at han blev hurtigere, hver gang han kom i bilen.

Første heat sluttede med en syvendeplads, efter at teamet havde prøvet et andet set-up, som gjorde, at tiderne desværre blev væsentlig langsommere. Til finaleheatet blev set-up’et ændret til det, teamet vidste virkede, og da Jesper Sylvest skulle starte som nummer to, var der en klar forventning om, at et godt resultat kunne være i vente.


Jesper Sylvest forbedrede konstant sine tider.
(Foto: Sylvest Motorsport)

”Efter en okay start kom jeg ind i første sving som nummer to, men da jeg lå lidt på yderen, formåede Jens Reno Møller lige at presse sig inden om, da vi gik ud af svinget til publikumslangsiden,” fortæller Jesper Sylvest.

”Jeg kom lidt bedre ud af svinget og gik inden om, men i det samme blev der kontakt mellem min bil og en af de bagvedkørende, så jeg blev sendt baglæns med ca. 130 km/t ind i volden ind mod inderkredsen. Bilen stoppede øjeblikkeligt, men kraften var så stor, at bilen blev sendt 1-2 meter op i luften, men landede på alle fire hjul igen. Jeg var herefter bevidstløs i ca. 5-10 min. og blev hjulpet over i ambulancen, hvorefter løbet blev rødflaget og jeg blev kørt på hospitalet.”

Efter en række grundige undersøgelser blev det konstateret, at Jesper Sylvest havde fået en kraftig hjernerystelse, en øm nakke, trykkede ribben og en skade på det ene håndled, ligesom hans krop var gul og blå flere steder.

”Alt i alt må man sige, at jeg er sluppet utrolig heldig fra det grimme uheld, som kunne have haft en meget værre udgang,” siger han. ”Jeg er selvfølgelig meget ked af denne afslutning på det, der skulle have været et festligt indslag på en lang karriere i DTC både for teamet og mig selv, men også for alle de racerfans, som har fulgt DTC siden 1999, hvor jeg var den første mester.”

”Jeg vil gerne have lov til at takke alle dem, som har sendt hilsner på sms, facebook, mails, breve, ringet og kikket forbi. Dette har virkelig varmet og rørt mig og min familie dybt, så der skal lyde en stor tak til alle,” siger Jesper Sylvest. Han vil fremover koncentrere sig 100 % om det, der har fyldt det meste de seneste to sæsoner, nemlig sønnen Nicolais karriere i den internationale gokart klasse KF3.

Sylvest Motorsport


Læs mere om:
 • Jesper Sylvest
 • Perfection Racing
 • Jyllandsringen
 • 10/10/10 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  ASETEK SIMSPORTS