Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Alonso: Vi forsøger igen næste år

Formel 1 
14/11/10 

Forud for løbet i Abu Dhabi var favoritværdigheden blevet spillet over på Fernando Alonso som blot med en 4. plads kunne have taget mesterskabet - uanset hvad der skete for de øvrige rivaler. Men da de 55 omgange i ørkenstaten var kørt stod der kun en 7. plads ud for Alonsos navn. "Frustrerende," var kommentareren fra den tidligere verdensmester.
 

Alonso var ellers linet op til at gentage Kimi Raikkonens bedrift i at tage en VM titel for Ferrari i sin debutsæson. Spanieren måtte dog se Red Bull løbe med mesterskabet efter en sæson hvor Ferrari har forsøgt at holde på de hurtige Red Bull racere.

Afgørende for Alonso var dog pitstoppet på 13. omgang hvor han gik over på de hårde dæk. Men han mener at det var den rigtige beslutning, selvom det var det der endte med at koste ham mesterskabet. "Efter løbet er det altid let at se hvad der var den bedste strategi. Man bliver nødt til at dække af for nogle, og hvis ikke vi stoppede kunne vi ikke dække af for Webber men måtte så lade Petrov og Rosberg blive ude foran - så det var en svær beslutning," siger spanieren.

En del af grunden var også at han, ligesom for Webber, havde problemer med de bløde dæk. Strategien var derfor at få elimineret Webber og så forsøge at kunne køre ind på Renault og Mercedes GP. Men det skete som sagt ikke. "Renault'en er meget hurtig på toppen, så det var frusterende at ligge bag ham. Men sådan er sporten - det er motorsport. Nogle gange vinder man, og andre gange taber man. Tillykke til Red Bull og Sebastian - men næste år forsøger vi igen," lyder meldingen fra Fernando Alonso.


Alonso måtte se at VM smuldrede da han endte efter Vitaly Petrov efter sit pitstop
(Foto: Ferrari Media)

At der også var frustrationer udenpå kørerdragten fra Alonsos side kunne ses på billederne efter løbet hvor han tydeligvis ikke var særlig tilfreds med Vitaly Petrovs måde at køre på. "Jeg forsøgte at passere ham og han forsvarede sig som om det var sidste omgang og vi begge kæmpede om mesterskabet, så han var meget aggressiv. Men han kørte meget godt og lavede ingen fejl," siger han.

Nu er 2010 fortid. "Jeg er sikker på at med dette team bliver det muligt at kæmpe om mesterskabet i fremtiden. Så jeg er meget glad," slutter han.

Benji

Læs mere om:
  • Fernando Alonso
  • 14/11/10 - Yas Marina Circuit - Formel 1
  •