Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Virgin Racing solgt

Formel 1 
11/11/10 

Virgin Racing teamet har netop meddelt at teamet har solgt aktiemajoriteten til Marussia Motors som har været sponsor for teamet gennem hele sæsonen.
Det forlyder at handlen faktisk blev afsluttet i lørdags i London. Hvor stort et beløb der er tale om, vil ingen af parterne kommentere på. Sikkert er det dog at teamet fra starten af næste sæson kommer til at hedde 'Marussia Virgin Racing'.
 

Et rygte som har huseret i den senere tid har været at Virgin Racing har været på vej mod en overtagelse. Det er blevet bekræftet i dag af både Virgin Racing og Marussia Motors, som har overtaget aktiemajoriteten i teamet. Det er Lloyds Banking Groups andele i teamet der tilsyneladende er blevet solgt.


(Foto: Marussia Motors)

Marussia Motors er en russisk producent af super sportsvogne, som så småt er ved at gøre sit indtog i første omgang Europa med modellerne B1 og B2. Ejeren Nikolai Fomenko er racerkører på et eller andet niveau, men beskæftiger sig med produktionen af supersportsvogne og så er han studievært på den russiske udgave af 'Top Gear' programmet.

I teamet er der glæde over handlen som sikrer endnu flere penge til den udvikling af kommende racere. Virgin Racing er som bekendt et uafhængigt team, der til dels køber teknikken ude i byen. Blandt andet anvender man Cosworth motorer. Marussia Motors anvender også Cosworth teknologi i et par af deres bilmodeller, og det ventes derfor at samarbejdet med Cosworth bliver yderligere udbygget.

Det nye team vil forsat være et uafhængigt team, idet man stadig selv vil bruge egne udviklede komponenter. Cosworth bliver stadig motorleverandør, mens bilerne forsat skal bygges efter den CFD platform og teknology som Nick Wirth beskæftiger sig med.

Det forlyder fra teamet at man ikke har så usund en økonomi som mange ellers indikerer, men at salget af aktierne tilfører yderligere midler som man vil bruge på at udvikle bilernes kvalitet så man kan bevæge sig længere op i Formel 1 feltet.

Dons

Læs mere om:
  • Virgin Racing
  • Teamovertagelser i Formel 1?
  •