Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

BMW slutter på toppen

DM Rally 
19/11/10 

Lørdag d. 6. November deltog Martin Kristiansen og Esben Hegelund, i henholdsvis BMW Compact og BMW M3, i DM-finalen i og omkring Slagelse.
Esben og Co-driver Preben Jensen, lå 2’er i klassen efter de første 3 prøver men på prøve 6, måtte de desværre udgå med defekt motor.
 

2010 har dog været et rigtig godt motorsportsår for team’et, som har brugt sæsonen på at blive ’kørt ind’ på hinanden, da de først indledte samarbejdet i denne rallysæson. Indtil da havde Preben været co-driver hos Martin.

Martin har ikke deltaget i nogen afdelinger af DM i år, men finalen i Slagelse var ikke blot afslutningen på en DM- sæson, men også en afslutning på MKRally:
”Jeg har kørt rally i 14 år og synes nu, tiden er inde til at søge nye græsgange. Finalen her i Slagelse var et oplagt løb til at slutte karrieren af med,” udtalte Martin før løbet. Ved siden af sig, havde han Jeannette Kvick, Horsens, som er medlem af Slagelse klubben.”Jeg glæder mig meget-dog med sommerfugle i maven, da mit sidste DM i Slagelse i 2008 endte med en ødelagt BMW og et brækket haleben, så jeg vil nok have et ’deja-vu øjeblik’, når vi passerer samme sted i år. Jeg er 100% klar på udfordringen og er da stolt over, at være med til at slutte en æra i Martins liv.”

Alle 6 prøver, der hver skulle køres 2 gange, var rundbaner og på 2. omgang på SS2, skulle det blive mere end kun spændende: Henning Søgaard, Ford Sierra Cosworth og konkurrent i klassen, holdt i et skarpt venstresving efter en afkørsel og Martin måtte i sidste øjeblik, vælge en ’omvej’ igennem en pløret mark, da der ikke kunne bremses tidsnok , til at undgå sammenstød med Ford’en.Vi kom op på vejen igen og videre på ny omgang, men BMW’en havde samlet så meget jord op, at det mere mindede om et bumletog i juletrafikken end en flyvende BMW på asfalt – ud i mål og heldigvis var eneste skade, en manglende bagkofanger, som servicefolkene fik hentet og fik sat på, i et senere service.

Ved middagspausen lå team’et som nummer 2 i klassen med 23 sek. op til Johnny Pedersen, BMW M3, så der var stor tilfredshed, men det skulle dog senere vise sig, at humøret kun kunne blive bedre. Antvorskov Kaserne skulle køres 2 gange og der var lagt op til spænding for publikum, da underlaget var vådt og meget fedtet. På sidste omgang havde Johnny Pedersen en afkørsel, men fik bilen på vejen igen lige foran BMW’en og jagten var sat ind da begge biler skulle i mål. Men Johnny’s afkørsel havde kostet så meget tid, at nu lå team’et på en 1. Plads i klassen. Ved sidste service, valgte Johnny så at trække sig pga. defekt gearkasse, så sejren var i hus for Martin og Jeannette, ved blot at gennemføre de sidste 3 prøver i Slagelse rally’et.

MKRally slutter finalen som klassevinder, gruppevinder og som 11 generelt

En stor tak til SAS-Slagelse Auto Sport til et godt arrangement og nogle gode prøver og en stor tak til et super serviceteam :o)

Hegelund Motorsport - MKRally
J.Kvick


Læs mere om:
  • Slagelse
  • 06/11/10 - Slagelse - DM Rally
  •