Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Simon Larsen DASU mester - igen

DM Rally 
13/11/10 

Efter gearkasse problemer i 4 afd. af DM Rally hvor Simon Larsen og Nicklas Daugberg allerede kunne have sikret sig mesterskabet i DASU Cup Klasse 1, gik det bedre i BYGMA Rally DM 5 i Slagelse.
Den lille hurtige Suzuki Swift gik som et klokkeværk.
 

Dagen startede med to afkørsler på 1.prøve der kostede 1 minut i forhold til nr. 1 i klassen, Jakob Jensen. For at vinde mesterskabet skulle Simon Larsen og Nicklas Daugberg mindst slutte lige bag Jakob, men med 1 minut tidstab lå Simon Larsen sidst i klassen.

”Det var rigtigt ærgerligt at tabe så meget tid på første prøve. Som det ser ud nu er mesterskabet langt væk men jeg er sikker på vi nok skal få indhentet det tabte. Nu sætter vi nogle nye Yokohama dæk på og så må vi ud og jagte” Sagde Simon Larsen umiddelbart efter de 3 første prøver.

Herefter gik jagten ind på de førende i klassen og ved middagspausen var gabet skrumpet til 38 sekunder. Nu kom løbet til den krævende prøve på Antvorskov kaserne, med lange stræk og snævre sving, grus og asfalt. En rigtig krævende prøve.

”På det tidspunkt vidste vi godt at Kaserne prøven var der hvor vi skulle sætte alt ind for at hente det tabte. Vi hentede Rene Harms, også i Suzuki Swift, lige inden gruset, men han gav rigtig fint plads og det kostede os ikke noget. Det skal han have en stor tak for. Da vi kom i mål vandt vi prøven med ca. 30 sekunder. men i samme omgang var Claus Steensen kommet forbi Jakob Jensen, som var vores værste trussel i mesterskabet. Så vi valgte at fortsætte rallyet på sikker vis og absolut ikke tage nogen form for chancer ”Sagde Simon Larsen efter løbet.

Den sikre kørsel kostede 1.pladsen i klassen men Simon Larsen / Nicklas Daugberg kom sikkert i mål på en anden plads i klassen og kunne dermed sikre sig første pladsen i DASU CUP 2010 klasse 1.

Det er andet år i træk at 20 årige Simon Larsen vinder DASU Cup i de 2 år han har kørt rally.
Mesterskabet 2009, Sport1400, kom i hus i en Peugeot 106 Rallye.

”Vi ville selvfølgelig gerne have vundet klassen i dag, men det var ikke det vigtigste i dag, så vi tog til takke med 2. pladsen i dag og 1.pladsen i mesterskabet. Det har simpelthen været en fornøjelse at køre i en Suzuki Swift Sport på Yokohama dæk. Det er nogle gange ufatteligt at bilen når at stoppe før svingene, og man kan køre så hurtigt igennem svingene. Dækkene har virkelig fat i underlaget, om det så er grus, tør eller våd asfalt så bider de utroligt godt fast. Man bliver overrasket hver gang” Udtaler Nicklas Daugberg efter medaljen er hængt om halsen.

Ved målrampen i BYGMA Rally var der masser af ”skumsprøjt” til det unge rallyteam og deres hurtige Suzuki Swift Sport.

BYGMA Rally DM 5 blev vundet af Christian Jensen i Peugeot 207 super 2000.

Simon Larsen Rally Sport


Læs mere om:
  • Slagelse
  • 06/11/10 - Slagelse - DM Rally
  •