Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Baner

Austin banen miljøgodkendt

Baner 
09/11/10 

I Austin, Texas vil man bygge en ny Formel 1 bane. Banen er tegnet, området udpeget, det økonomiske fundament er fundet, og nu mangler kun alle de mange godkendelser.
Mange af disse er allerede givet, men en af de vigtigste er en miljøgodkendelse, og den har banearrangørerne netop fået fra både byråd og amtsråd, så alt er tilsyneladende på plads til at arbejdet kan gå i gang.
 

Den kommende Grand Prix bane beliggende sydøst for Austin, Texas er nu blevet miljøgodkendt af de lokale myndigheder, så på det punkt er alt i orden, trods en del lokal modstand mod projektet.

I de forløbne par uger har projektet og området hvor banen skal bygges, undergået en lang række undersøgelser. Mange repræsentanter fra de lokale miljømyndigheder, teknisk forvaltning med mere, har sammen med FIAs udsendte gennemgået alle planer samt området. Alle detaljer i beskrivelserne af planerne er fundet fuldt ud tilfredsstillende, og er dermed er der givet grønt lys for projektet.


(Foto: Formula1UnitedStates.com)

I den senere tid har der været en del kritik af projektet. Meget af kritikken har været rettet af miljømæssige årsager, men den kritik må efterhånden forstumme efterhånden som alle godkendelser løber ind. Der har dog også været kritik af tidrammen for byggeplanen. Ifølge mange eksperter, vil byggetiden være ikke under 24 måneder, og så ryger FIAs godkendelse idet deres regler forskriver en periode på mindst 90 dage fra godkendelse til et Grand Prix køres. Den regel blev dog undtaget i forbindelse med netop kørte Koreanske Grand Prix.

FIAs udsendte har dog godkendt byggeplanerne og har vel også set på den tidsramme som er angivet i disse. Fra banens advokat forlyder det at planerne kører på skinner og at man faktisk er nået lidt foran planerne. Man er især glad for samarbejdet med bystyret i Austin, som har været yderst samarbejdsvillige og som også er klar til at hjælpe praktisk.

Dons

Læs mere om:
  • Circuit of the Americas
  •