Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Intercontinental Le Mans Cup

Tom K: "Håber vi kan give tilskuerne et show"

ILM Cup 
03/11/10 

I weekenden afgøres dette års Intercontinental Le Mans Cup, når seriens sidste løb køres i Zhuhai i Kina. Som det var tilfældet på Silverstone i september danner Tom K og Allan McNish igen makkerpar i Audi #7. Dindo Capello, der for en stund gjorde duoen til en trio til det seneste ILMC-løb på Road Atlanta, skal køre Audi #8 sammen med Romain Dumas.
 

Der har dog været flere logistiske udfordringer, som har skullet tackles, før Audi-teamet har kunnet koncentrere sig fuldt ud om weekendens 1000 kilometers-løb i den sydøstkinesiske by Zhuhai.

- Allerede i september, efter løbet på Silverstone, sendte vi en container afsted med fragtskib, som indeholdte alt udstyr, der ikke var nødvendig til Road Atlanta-løbet, siger Ralf Jüttner, teknisk chef for Audi Sport Team Joest. Alt andet udstyr blev sendt med fly fra Tyskland den 25. oktober, inklusive bilerne. Adskillige ansatte har haft travlt med at planlægge logistikken i ugevis.

Også Tom K har oplevet lidt af de logistiske udfordringer:
- Jeg har været i Zhuhai siden mandag. Jeg fløj til Hong Kong, og derefter gik turen med båd til Zhuhai.

Ikke desto mindre ser Kristensen frem til finalen i Intercontinental Le Mans Cup:
- Det bliver første gang, at jeg skal køre en sportsvogn i Kina, selvom jeg har kørt andre løb i landet før. Jeg har kørt DTM i Shanghai, deltaget i Race of Champions i Beijing, og jeg er også bekendt med Macau. Men det er altså første gang, jeg skal køre i Zhuhai. Det er godt, at vi nu konkurrerer med Audi R15 TDI i et marked, der er så vigtigt for Audi. Vi forventer ”fuldt hus” til løbet på søndag, så jeg håber, at vi er i stand til at give tilskuerne et show, så vi kan vinde deres hjerter til vores sport, siger TK.

Som i de foregående ILMC-løb skal Audi-makkerparret køre op til deres bedste, hvis de skal stå øverst på skamlen, når løbet er slut søndag aften.

- Den første frie træning køres i morgen, torsdag. Banen har fem hårnålesving, en rigtig lang langside og kun ét hurtigt sving, så det er en svær bane for os. Vejret kan også spille ind. Det har været fint siden mandag, men prognoserne for i morgen lover regn. Jeg ville virkelig elske at vinde ILMC-finalen for Audi sammen med Allan McNish. Vi vil gøre alt for at det kommer til at ske, slutter Tom Kristensen.

Tidsplan (lokale tider)

Torsdag
09:00-12:00 Fri træning
14:00-17:00 Fri træning

Fredag
10:30-11:30 Fri træning
15:30-16:30 Fri træning

Lørdag
10:00-11:00 Fri træning
14:30-14:50 Kvalifikation (GT-biler)
15:00-15:20 Kvalifikation (Prototyper)

Søndag
09:00-09:20 Warm-up
12:00-18:00 Race (1000 km/6 timer)

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Allan McNish
  • Tom Kristensen
  • Audi Sport Team Joest
  • Zhuhai
  • 07/11/10 - Zhuhai - ILM Cup
  •