Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Intercontinental Le Mans Cup

Kristensen og McNish starter i tredje position efter regnlotteri

ILM Cup 
06/11/10 

Tom Kristensen og Allan McNish starter i tredje position til det afgørende 1000 kilometers-løb i Intercontinental Le Mans Cup på Zhuhai-banen i Kina. Omskifteligt vejr, som zigzaggede mellem tørvejr og regn, gjorde betingelserne under kvalifikationen svære, og Audi-teamet kæmpede som de øvrige teams med at finde det rigtige set-up.
 

Efter de tre træningssessioner var overstået på en våd bane stoppede regnen kortvarigt før kvalifikationen lørdag eftermiddag. Men da banen stadig havde fugtige pletter tog Audi Sport Team Joest det sikre valg ved at sende både Audi #7 og Audi #8 ud på intermediate-dæk.

Da Tom K besluttede at skifte til slicks, satte regnen ind igen. Til trods for at banen blev mere og mere glat, var den 8-dobbelte Le Mans-vinder i stand til at sikre tredje startposition på gridden blot to tiendedele fra de to Peugeoter, som starter i forreste startrække.

- Det er godt at være i Zhuhai, og det er godt at være i Kina. Vi nød de første dage. De seneste to dage har vejret skiftet til regn, hvilket varede helt op til kvalifikationen. Det var meget svært at finde det rigtige set-up og træffe den rigtige beslutning omkring dæk. Vi kørte ud på intermediates, men måske skulle vi have startet på slicks. Da jeg skiftede til slicks var de uden tvivl hurtigere, men da var det allerede begyndt at regne igen. P3 er fint, men ikke hvad vi håbede på, siger Tom K.

Vejrprognoserne for i morgen siger tørvejr over Zhuhai-banen, så Audi Sport Team Joest har muligheden for at bruge de 20 minutter i warm-up til at optimere Audi R15 TDI’erne til disse forhold. Løbet skydes i gang kl 12.00 lokal tid.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Allan McNish
  • Tom Kristensen
  • Audi Sport Team Joest
  • Zhuhai
  • 07/11/10 - Zhuhai - ILM Cup
  •