Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

To guldchancer for Peugeot Sport Dealer Team DK

DM Rally 
05/11/10 

- DK i finalen om årets DM i rally
Peugeot Sport Dealer Team DK står med intet mindre end to guldchancer, når kampen om årets Danmarksmesterskab i rally skal afgøres. Det sker på lørdag på vejene omkring Slagelse, hvor årets Bygma Rally køres.
 

Christian Jensen og Søren Tøndborg fra henholdsvis Ans og Kjellerup kan med en sejr og en god portion held forsvare deres Danmarksmesterskab fra sidste år, men de bedste kort er placeret i hænderne på Karl-Åge Jensen og Freddy Pedersen fra Viborg og Bjerringbro. Duoen har nemlig et forspring på otte point inden lørdagens løb, og med i alt 20 point at køre om kan en første- eller andenplads sikre dem mesterskabet.


Christian Jensen og Søren Tøndborg ligger på tredjepladsen i kampen om DM og har stadig mulighed for at forsvare titlen.
(Foto: Brian Juul)

”Det er bare et rally som alle andre, så må vi se på, hvad resultatet er, når vi kommer i mål og tage det derfra. Vi har været med i så mange år, så verden vil ikke gå i grus, selv om det da ville være meget irriterende,” siger Karl-Åge Jensen med stoisk ro. Han har prøvet det før. Samlingen tæller i forvejen syv guldmedaljer, mens codriver Freddy Pedersen er indehaver af fem styks af slagsen.

”Den, der nok har haft flest nerver på i den seneste tid, er faktisk vores chefmekaniker Ernst. Han er bekymret for, om teknikken skulle svigte, men den skal nok holde. Det er jeg sikker på,” siger Karl-Åge Jensen.

Bygma Rally køres omkring Slagelse, hvor der er fundet seks hastighedsprøver, som skal køres to gange. Hvilke hastighedsprøver bliver dog først offentliggjort dagen før løbet.

”Det er nu lige meget, at vi ikke ved det før, for vi får god lejlighed til at lære dem at kende om fredagen,” siger Karl-Åge Jensen, som har andre bekymringer. ”Den store dark horse er vejret, for det kan både blive en dreng og en pige. Det bliver sindssygt spændende. Der er ikke andet end at gøre end at have fokus på løbet og så satse på, at vi kan matche de andre, sådan som vi gjorde sidste gang, og det tror jeg, at vi kan. Vi må bare prøve at holde hovedet koldt og komme helskindet i mål.”


Karl-Åge Jensen og Freddy Pedersen har et forspring på otte point inden lørdagens finale i kampen om Danmarksmesterskabet i rally.
(Foto: Brian Juul)

Karl-Åge Jensen og Freddy Pedersen er som minimum sikre på at erobre bronzemedaljen, selv om de skulle udgå – så stort er forspringet til deres forfølgere. Lige præcis bronzepladsen indehaves nu af Christian Jensen og Søren Tøndborg, og den vil de som forsvarende mestre gerne have byttet med noget mere ædelt.

”Der er en teoretisk mulighed for, at vi også kan blive mestre i år, men så skal alt gå op i en højere enhed,” siger Christian Jensen. ”Det vigtigste for teamet er at få Karl-Åge og Freddy til at stå øverst på skamlen, og så skulle vi også gerne have en andenplads.”

Den forsvarende mester lægger dog ikke spor skjul på, at det kun er i kampen om årets Danmarksmesterskab, at han vil lade sig tage til takke med en andenplads.

”Vi kommer ikke for at blive nummer to – det gør vi ikke,” slår han fast. ”Det kan godt være, at vi ikke formår at forsvare vores Danmarksmesterskab, men hvis vi så kan sørge for, at det i stedet er Karl-Åge, som overtager titlen, vil det være okay. Kan vi så vinde DM-Finalen, har vi i hvert fald bevist, at vi er det hurtigste hold, for så vil vi være de eneste, der har vundet to DM-rallyer i år!”

Løbet starter præcist klokken otte og et lille halvt døgn senere falder afgørelsen i tusmørkets skær.

”Det frygter jeg ikke,” siger Christian Jensen. ”Jeg har fået mere tillid til mig selv i mørket i de seneste par afdelinger, og sidste gang vi kørte i mørke, var jeg hurtigst.”

”Det bliver en fed afslutning, for der er en vis charme ved at køre i mørke,” slår Karl-Åge Jensen fast.

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
 • Christian Jensen
 • Freddy Pedersen
 • Karl-Åge Jensen
 • Søren Tøndborg
 • Peugeot Sport Dealer Team
 • Slagelse
 • 06/11/10 - Slagelse - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS