" /> " />
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Am Daytona Prototype

Grand Am nu med F1 gear

Grand Am
Daytona Proto 

30/10/10 

I den amerikanske Grand Am serie sker der ændringer i det tekniske reglement i 2011. I den største af klasserne - Grand Am Daytona Prototype klassen - skal man fremover skifte gear med de fra blandt andet Formel 1 så kendte skiftegreb bag rattet.
Michael Shank Racing testede forleden systemet i en af deres Crown Royal XR Ford/Riley racere på Virginia International Raceway.
 

De fleste raceserier undergår forandringer og moderniseringer, således også Grand Am serien, hvor der i næste sæson indføres en hel del ændringer. I den store af Grand Am klasserne - Daytona Prototype klassen - skal man fra og med den kommende sæson anvende skiftegreb i forbindelse med gearskift, ligesom man kender det fra Formel 1 og flere andre klasser.

Michael Shank Racing testede forleden systemet i en af deres Crown Royal XR Ford/Riley biler. Den blev kørt af John Pew og han var ovenud begejstret for systemet.

"Fra en kørers synspunkt er det fedt. Jeg tror at det bliver en god ting. Bilen er blevet endnu mere sjov at køre. Der er dog stadig lidt børnesygdomme, men det skal vi nok få rettet. Alle i teamet er begejstret for det. Min kone har en kart med systemet, og den har jeg prøvet at køre flere gange ligesom jeg har prøvet det i en simulator. Ozz Negri som er min medkører, er også meget begejstret for det."

Alle teams vil i den kommende tid teste det for dem nye system så man kan være klar til Grand Am seriens første løb der pr. tradition køres på Daytona og som er det berømte 24 timers løb. Der resterer to officielle tests inden sæsonstarten. De køres på henholdsvis Homestead og Daytona banerne.

Dons

Læs mere om:
  • 28/01/11 - Daytona - Grand Am
  •