Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Nye testkørere hos Williams

Formel 1 
29/10/10 

Williams Formel 1 teamet har allerede nu offentliggjort hvem der skal teste for dem den 16. og 17. november i Abu Dhabi, til 'Young Driver' testdagene.
Det kan måske også være et fingerpeg om hvem der skal køre for teamet i 2011.
De to testkørere hos Williams teamet bliver Pastor Maldonado fra Venezuela samt Dean Stoneman fra England.
 

25 årige Pastor Maldonado har været på frem længe, og har gjort sig positivt bemærket i stort set alle de 'mindre' formel klasser, og i år har han kronet sin karriere med at vinde Grand Prix 2 mesterskabet - klassen lige under Formel 1.
Maldonado har tidligere snuset til Formel 1, og han kørte sin første test tilbage i 2004 for Minardi teamet.

Dean Stoneman er rykket lidt hurtigere frem gennem klasserne, og denne sæson vandt han Formel 2 mesterskabet.

Det er derfor et par både dygtige og hurtige kørere som Williams teamet skal teste med, og det er ikke umuligt at en af dem ender med en kontrakt til 2011 sæsonen.

Williams Formel 1 teamet forventes at fortsætte med den ene af de nuværende kørere, det er brasilianeren Rubens Barrichello - feltets mest erfarne kører med 303 starter til dato, det er 38 flere end Michael Schumacher på anden pladsen i det regnskab.

Teamets anden kører denne sæson, tyske Nicolas Hülkenberg, har ikke levet helt op til teamets forventninger, og hans mandat er nok lidt mere usikkert.
Dog udtaler han manager Willi Weber:
"Hülkenberg langtfra er ude af teamet, der foregår stadig forhandlinger med henblik på 2011 sæsonen. Williams teamet er hans første valg, og vi håber at han kan blive i teamet, men det samtidig vigtigt for os at sikre ham en plads i Formel 1 feltet."
Dermed udelukker Willi Weber at Hülkenberg er interesseret i at fortsætte hos Williams 'blot' som testkører.

Og netop pladsen som test- og reservekører i Williams teamet har i år været besat af finske Valtteri Bottas, og ifølge teamejer og -chef Frank Williams, så fortsætter han på denne plads igen i 2011.

Så det skal blive spændende at se, hvordan Pastor Maldonado og Dean Stoneman klarer sig ved 'Young Driver' testdagene på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi, og om det får indflydelse på Nicolas Hülkenberg's stilling i Williams teamet.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Dean Stoneman
  • Nicolas Hülkenberg
  • Pastor Maldonado
  • Rubens Barrichello
  • Valtteri Bottas
  • Williams F1 Team
  • Yas Marina Circuit
  •