Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Skal Red Bull Racing ændre taktik resten af året?

Formel 1 
27/10/10 

Det blev ikke til points til Red Bull Racing og teamets kørere i det koreanske Grand Prix i weekenden. Den nuværende stilling betyder endnu større fokus på at få points da begge kørerne er blevet overhalet af Fernando Alonso i Ferrari.
Sebastian Vettel mistede også points i forhold til Lewis Hamilton der også er en kandidat til kørernes mesterskab.
 

Jenson Button mistede en masse points i det koreanske Grand Prix i søndags. Men det er vel også det eneste positive i den øjeblikkelige stilling hvis man ser det fra Red Bull Racings side. De andre bejlere til titlen fik alle points mens Red Bull kørerne ikke fik noget som helst med fra Korea. Spørgsmålet i teamet er om man ikke skal ændre taktik i de sidste to Grand Prixer i år.

Man har hidtil mere eller mindre satset på begge teamets kørere, men teoretisk er det ikke nok mere. Situationen er den at Mark Webber som har det bedste udgangspunkt af de to kørere, skal vinde de to resterende Grand Prixer og så må Fernando Alonso ikke blive bedre end nummer tre i de to Grand Prixer. Det værste scenarie er faktisk at Sebastian Vettel tager points fra Mark Webber.

Man må dog ikke glemme Lewis Hamilton i dette spil. Han er 21 points efter Fernando Alonso og kun 10 points efter Mark Webber. Teoretisk kan Red Bull Racing risikerer at tabe begge verdensmesterskaber i de sidste to Grand Prixer. Ferrari kan ikke vinde konstruktørmesterskabet, men McLaren kan med et godt resultat fra begge deres kørere, inklusiv et enkelt udfald fra en af Red Bull kørerne, vinde konstruktørmesterskabet, og måske kørernes mesterskab også, såfremt det ikke går Fernando Alonsos vej.

Teamchef Christian Horner havde efter det koreanske Grand Prix ikke nogen umiddelbar løsning klar, men sagde dog at man i teamet inden det brasilanske GrandPrix, vil kigge dybt i de teoretiske muligheder man har. Christian Horner ville ikke sige at der nu skal køres for Mark Webber som er 14 points foran Sebastian Vettel der indtager den øjeblikkelige fjerdeplads. Mark Webber er 11 points efter Fernando Alonso i den øjeblikkelige mesterskabsstilling.

Vi er sidst på sæsonen. Det betyder også at forbruget af motorerne får betydning. Har man brugt alle motorer helt op eller er der stadig kilometer nok i de man har tilbage? Sebastian Vettel sparede på sin løbsmotor i Korea, men det var ikke nok. Red Bull Racing og Renault har endnu ikke analyseret motoren der sendte Vettel ud af det koreanske Grand Prix. Havde motoren kørt for mange kilometer, var der en teknisk defekt, og skyldtes det simpel slitage? Motorerne er en væsentlig faktor i den nu afgørende kamp om mesterskaberne.

Dons

Læs mere om:
  • Fernando Alonso
  • Lewis Hamilton
  • Mark Webber
  • Sebastian Vettel
  • McLaren Formula 1
  • Red Bull Racing
  • Scuderia Ferrari
  • Slutstillingen i FIA Formel 1 mesterskabet 2010
  •