Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Ford Benelux-serien

Intens slutspurt for Nils K. Vestergaard

F1800
FFB 

27/10/10 

- i vesteuropæisk racing-serie
Fynske Racingteam Vestergaard havde midt i 2010-sæsonen bidt sig kraftigt fast i andenpladsen for den stærktbesatte vesteuropæiske racing-serie: Formula Ford Benelux (FFB).
Forude ventede to afgørende slutspurter på ”hjemmebanen”: Zandvoort i det vestlige Holland.
 

- Holland har et areal på størrelse med Danmark, forklarer Nils K. Vestergaard. - Med 16 mio. indbyggere er befolkningstætheden dog tre gange højere end herhjemme. Der er derfor ikke store muligheder for etablering af nye motorbaner i kanallandet.

- Til FFB-semifinalen på Zandvoort fik vi tidsmæssigt mulighed for testning af banens aktuelle tilstand, supplerer teamchef Gert Vestergaard. - Dette gav god bonus i kvalifikations-tidtagningen, hvor Nils skulle starte toer i løbsweekendens første heat. Til heat 2 scorede han karrierens første pole position (nr. 1).


Nils K. Vestergaard scorede pole position i FFB-semifinalen på Zandvoort.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Racingteam Vestergaard startede ud fra scratch som privat team i 2007, hvor fynboerne tog fighten op mod de etablerede belgiske og hollandske semiprof-teams, som havde mangeårige erfaringer omkring single seateren at trække på.

- Det har været en spændende udfordring gennem de 4 løbssæsoner, fortsætter Gert Vestergaard. - Man udforsker hele tiden nye detaljer til forbedringer, og vi har altid sat en lille ære i at løse problemerne uden hjælp fra de etablerede teams.


Nils K. Vestergaard har været med til at dominere FFB-serien 2010.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Nils K. Vestergaard kørte sikkert toeren hjem til målstregen i første FFB-heat, men lavede herefter en ærgerlig fejl: - I fightens hede scorede jeg lidt uventet en tyvstart i andet FFB-heat. Herefter burde jeg have givet fuld gas, idet tyvstarten koster en stop and go-straf i pitten. I stedet slækkede jeg lidt på tempoet, og scorede et sammenstød med en konkurrent i første sving, hvorefter de trækkende hjul smuttede ud i sikkerhedssandet. Jeg kom derfor ikke hjem over målstregen og mistede samtidig vigtige placeringspoints.

Odds’ene for en slutplacering i top tre var ikke supergode for Racingteam Vestergaard til FFB-finalen på Zandvoort, men fynboerne gik til opgaven med ukuelig fightervilje.


Nils K. Vestergaard fightede til sidste konkurrencemeter i Formula Ford Benelux.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- I kvalifikationen blev jeg snydt lidt af compounden på racing-dækkene, konstaterer Nils K. Vestergaard. - Vi fik derfor ikke skudt os ind på et hurtigt set up, hvorved startplaceringen blev en uvant otter til begge løbsheats. Det gik derimod godt i selve løbene, hvor jeg i begge heats spurtede frem i feltet mod fjerdepladsen.

- I FFB-heat 2 var Nils godt på vej til en podieplacering, forklarer Gert Vestergaard. - Under en overhaling skete der imidlertid nærkontakt med en konkurrent. Dette kostede en snurretur samt en genoptagelse af racet fra sidste position.


I 2011 sigter Racingteam Vestergaard efter førstepladsen i FFB-mesterskabet.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

FFB-slutresultatet 2010 for Racingteam Vestergaard blev en fjerdeplads i den vesteuropæiske løbsserie. Fynboerne ser dog fortrøstningsfuldt frem mod 2011:
- Til næste år går vi efter at vinde FFB-mesterskabet. Løbsserien er samtidig blevet overtaget af Zandvoort-organisationen, hvilket skaber grundlag for nye tiltag og udvikling af single seater-klassen.

Racingteam Vestergaard

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Nils K. Vestergaard
  • Racingteam Vestergaard
  • Zandvoort
  •