Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Am

'Lambo' i Grand Am

Grand Am 
27/10/10 

Toro Corse teamet som i år deltog i 24 timers løbet på Daytona banen i Florida i en Ferrari 430, har for alvor fået smag for Grand Am racing.
Teamet har meddelt at man stiller op i hele Grand-Am Rolex Sports Car Series i næste sæson og at det sker med 2 stk. Lamborghini Gallardo racere. Man stiller selvfølgelig også op i det berømte 24 timers løb på Daytona banen som markerer sæsonstarten i Grand Am serien.
 

Lamborghini bliver for første gang nogensinde repræsenteret i Grand Am serien når Toro Corse teamet i næste sæson stiller op med 2 stk. Gallardo'er i serien. Teamet har netop offentliggjort fremtidsplanerne i hvert fald for 2011 sæsonen.

Toro Corse teamet prøvede i denne sæson kræfter med Grand Am Rolex Sports Car Series presented by Crown Royal Cask No. 16 som er det lange navn for serien, da man stillede op til 24 timers løbet på Daytona banen.

Det har givet så stor lyst til at forsætte at teamet har anskaffet sig 2 stk. Lamborghini Gallardo racere. Racerne er i øjeblikket ved at blive færdiggjort til den endelige homologering til Grand Am serien. Homologeringen er for så vidt allerede igang, og den endelige motortest i forbindelse homologeringen finder sted midt i november, og så burde ikke gå lang tid inden den endelige godkendelse ligger på skrivebordet hos teamet der er hjemmehørende i Costa Mesa i Californien.

Derudover er man i fuld gang med at sikre sig kørere til den kommende sæson. 4 kørere er i øjeblikket til forhandlinger hos teamet. Det er Roger Yasukawa, Christian Montanari, Nathan Swartzbaugh og Bob Michaelian. De skal afhængig af forhandlingernes udfald deltage i den ene af de to Gallardo'er. Den anden skal køres af de to teamejere Jay Wilton og Filippo Marchino og Jim Michaelian samt muligvis to kørere mere.

Efter homologeringsprocessen er afsluttet, skal biler og kørere gennem en omfattende test for at få bilen bedst mulig sat op til de mange kilometer der skal køres - i første omgang 24 timers løbet på Daytona.

Dons

Læs mere om:
  • Toro Corse
  • Daytona
  • 28/01/11 - Daytona - Grand Am
  •