Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Mercedes GP 2011 - hvad nu?

Formel 1 
26/10/10 

Ross Brawn vandt med sin Brawn racer i sidste sæson verdensmesterskabet. I denne sæson er resultaterne ikke rigtig kommet på tavlen i samme grad som i sidste sæson. Ingen sejre og bedste placeringer som nummer 3 i 3 Grand Prixer er det blevet til.
Efterfølgeren til dette års W01 racer er færdig designet, og er til tests i vindtunnelen i øjeblikket. Skal den redde Mercedes's indsats i Formel 1?
 

Ingen kan være i tvivl om at Mercedes havde stilet højere i denne sæson end den nuværende fjerdeplads som man er næsten sikker på at have med kun 2 Grand Prixer tilbage. Det er blevet til et hav af tredje- og især fjerdepladser for teamet. Og det er man nok ikke tilfreds med hjemme i Tyskland.

Flere kilder indikerer at hvis ikke Mercedes forbedrer sig væsentlig, hvilket i den verden kun kan betyde at være et af de to bedste team, efter at 2011 sæsonen er kørt, ja så vil man i Daimler koncernen overveje om Mercedes stadig skal være repræsenteret i Formel 1. Det afviser Norbert Haug dog, idet han udtaler at det er ikke noget man har snakket om hos Mercedes.

Dog er der måske grobund for et nyt rygte idet at Ross Brawn indikerer at han måske ikke i fremtiden - efter 2011 - vil være tilstede ved alle Grand Prixer. Hans kommentar er at han i forbindelse med sit sabbatår efter tiden hos Ferrari og senere, har overvejet sin fremtid. Planen er at han selvfølgelig vil arbejde for Mercedes i forhold til det der er aftalt, men at han også arbejder videre på sin gradvise tilbagetrækning fra Formel 1 sporten.

Det kan i første omgang betyde en af to ting. Enten er han simpelthen ved at køre træt efter mange års formiddabelt og også krævende arbejde i Formel 1 sporten, eller også er der nogen ting hos hans nuværende arbejdsgiver som ikke fungerer efter hensigten.

I hvert fald tilkendegiver både Ross Brawn og Norbert Haug at det grundlæggende designarbejde med 2011 raceren er færdig og at man nu er i fuld gang med at teste i og videreudvikle designet i vindtunnellen. Ifølge begge personligheder vil den ny racer være væsentlig mere innovativ end forgængeren. Norbert Haug forlænger med at sige at man har været nødt til at tage visse risici i designprocessen. Hvordan det skal forstås kan ingen vide, men der antydes af Norbert Haug, at udseendet af raceren bliver noget anderledes end på 2010 raceren.

Dons

Læs mere om:
  • Mercedes GP
  •