Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Belgiens Grand Prix igen i risikogruppen

Formel 1 
27/10/10 

Det belgiske Formel 1 Grand Prix har tidligere været ude - dog kun i enkelte sæsoner. Dog har dette Grand Prix i de seneste sæsoner levet på kanten til at ryge ud af Formel 1 kalenderen næsten fra sæson til sæson.
Den situation er ved at opstå igen. FIA præsident Jean Todt kan ikke garantere for Formel 1 på banen, der fattes penge endnu en gang.
 

Spa-Francorchamps banen i Belgien står trods forbedringer i de seneste sæsoner, til endnu en gang at risikere at ryge ud af kalenderen. Det er igen økonomien der truer banens placering på Formel 1 kalenderen.

Ifølge Jean Todt som kom med udtalelsen om det belgiske Grand Prix i forbindelse med sin tilstedeværelse ved det koreanske Grand Prix, så er det ikke det sportslige element der er afgørende når det drejer sig om det belgiske Grand Prix. Det er snarere et økonomisk politisk problem der er afgørende her.

Han kom også ind på det franske Grand Prix. Selvom at han er franskmand vil han ikke favorisere dette. Han sammenligner faktisk de to forhold lidt idet han nævner at det igen er på højt politisk plan at forholdende skal afgøres. Jean Todt siger at FIA kan godkende et Grand Prix, men ellers er det de lokale politikere på alle niveauer, de lokale forbund, promotoreren og FOM der skal afklare hvorvidt et Grand Prix kan komme på kalenderen eller ej.

FOM kan være den afgørende faktor. Bernie Ecclestone har tidligere sendt det belgiske Grand Prix ud - og ind igen på kalenderen. Men samtidigt kommer der nu pres fra andre steder i verden, hvor nye baner gerne vil på kalenderen. Det går ud over det forholdsvis store antal Grand Prixer som Europa som verdensdel altid har været repræsenteret med.

Dons

Læs mere om:
  • Spa-Francorchamps
  •