Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Koreas GP - efterspil

Formel 1 
26/10/10 

Der blev ikke givet straffe til nogen kørere mens de var på banen, omend nogen godt kunne mene at det var nødvendigt.
Efterfølgende er der dog blevet evalueret på visse køreres indsats eller mangel på samme. To kørere har begge fået en straf der dog først bliver effektueret i det kommende brasilianske Grand Prix.
 

To kørere blev straffet efter det koreanske Grand Prix. Begge fik en straf i form af 5 placeringers tilbagerykning i startopstillingen i det kommende brasilianske Grand Prix. Force India køreren Adrian Sutil fik de fem placeringers straf for en noget kraftig påkørsel af Kamui Kobayashi på omgang 47 da Adrian Sutil forsøgte en overhaling. Under nedbremsningsmanøvren på den efterhånden mere og mere tørre bane, ramte Sutil en våd plet og tabte for så vidt raceren og kørte ind i Kobayashi.

Ydermere får Adrian Sutil en straf på $10.000 for bevidst at have kørt næsten hele løbet med defekte bremser. Det er en overskridelse af et element i det sportslige reglement.

Toro Rosso køreren Sebastien Buemi får den samme 5 placeringers straf som Adrian Sutil. Han får den for at have sendt Timo Glock fra Virgin Racing ud af løbet i en noget håbløs nedbremsningsmanøvre for enden af langsiden. Både Sebastien Buemi og Timo Glock røg af banen med defekte biler og ingen af dem kunne forsætte.

Især Timo Glock var mere end almindelig træt af episoden, da både han og teamet på dette tidspunkt lå til at køre sæsonens bedste placering hjem. Faktisk kunne Virgin Racing have overhalet Lotus i den samlede stilling hvis Glocks placering havde holdt løbet ud.

Dons

Læs mere om:
  • Adrian Sutil
  • Kamui Kobayashi
  • Sébastien Buemi
  • Timo Glock
  • Yeongam
  • 24/10/10 - Yeongam - Formel 1
  •