Stort drama i uskønt race

Formel 1
24/10/10

Afgørende sejr til Alonso i Korea.
De store tabere i Korea var Red Bull. Da løbet endelig kom i gang efter utallige forsinkelser og latterligt mange omgange bag ved SC, var det første der skete at VM etteren Mark Webber sendte sig selv - og en stærkt kørende Nico Rosberg ud af løbet. Det banede vejen for at Vettel kunne styre løbet i ro og fred, kun forstyrret minimalt at diverse småperioder med SC. Indtil altså at bilen begyndte at sende røgsignaler. Exit Vettel og hermed var vejen banet for endnu en sejr til Alonso.

Det forsinkede premiere løb i Korea var på samme tid både mindeværdig og latterligt. At sammenligne det med parodien i Dallas i 1984 virkede mere end rimelig som løbet skred frem. At det er nødvendigt at starte et løb under SC er i sig selv et problem. Enten kan man køre på banen og man starter som man plejer, eller også kan man ikke køre på banen og man aflyser løbet.

Om det forsinkede løb i Korea skulle være kørt ordenligt, i de betingelser der nu var, eller om det skulle være aflyst vil jeg ikke afgøre.

Parodien startede da man med ti minutters forsinkelse startede løbet bag SC og kørte fire omgange inden det røde flag kom ud og man så ventede i to evigheder, inden man igen kørte yderligere 14 omgange bag SC. Hvorfor? Hvorfor starte hvis man alligevel skal trille rundt i paradeformat i små tyve omgange? Det er at tage pis på publikum.

Løbet var præget af den mængde afkørsler der hører til i forbindelse med regnvejrsløb. Hver gang nogen forsøgte at overhale var der potentiel risiko for et sammenstød. Et par stykker klarede også afkørslerne solo.

Specielt Force India kørerne lavede flere små fikse balletoptrin rundt om på banen. Alligevel sluttede Liuzzi på en 6. plads i løbet!

Alonso vandt foran Hamilton og dermed er spanieren i front af VM og har lavet et helt fantastisk comeback efter at have været kørt lidt agterud midt på sæsonen. Og Lewis Hamilton er med sin 2. plads igen med i VM kampen.

Felipe Massa blev nr. 3 foran Michael Schumacher, der ellers blamerede sig med en lille afkørsel mens der var SC i første periode. Men da løbet blev givet fri lavede veteranen et par fine overhalinger og rykkede derefter fremad i feltet, i takt med at andre fejlede.

Kubica tog en 5. plads mens han teamkammerat Petrov lavede en flot afkørsel og totalsmadrede sin Renault. Petrov har i den grad ikke vist sig som en mand der hører til i et godt F1 team.

Barrichello blev nr. 7 foran Sauber duoen med Kobayashi forrest. Det sidste point gik til Hülkenberg, der overhalede en Toro Rosse på sidste omgang.

I VM kampen er Alonso nu i front med 231 point - 11 point mere end Webber. Mark Webber der selv må påtage sig skylden for sin tidlige exit, kan være taknemmelig for at Vettel også udgik. En sejr til Vettel havde sendt tyskeren i front i den interne kamp i Red Bull, mens han exit betyder at han er nr. 4 i VM, 25 point efter Alonso og fire point efter Hamilton på 3. pladsen. Dermed er hans reelle VM chance minimeret og Webber er manden Red Bull fornuftigvis må satse på i de sidste to løb.