Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Fra Formel 1 til DTM og omvendt

Formel 1 
20/10/10 

De sidste mange år har det næsten mere været reglen at tidligere Formel 1 kørere fik en 'retræte' plads i DTM mesterskabet, men nu ser meget ud til at strømmen kan komme til at vende, så det er tidligere DTM kørere der bliver Formel 1 kørere.
To af kørerne i dette års DTM felt flirter med Formel1, og de har hver på deres måde en god indfaldsvinkel til klasseskiftet.
 

Store Formel 1 navne som blandt andet Mika Häkkinen, Jean Alesi, Ralf Schumacher og senest David Coulthard og Markus Winkelhock har deltaget eller deltager i øjeblikket i DTM mesterskabet.

Et par kørere vil dog hellere anden anden vej, det gælder først og fremmest Mercedes Benz køreren Paul di Resta, der allerede nu har en plads som test- og reservekører i Force India teamet, en plads som han håber vil bringe ham videre til en plads som fast kører i teamet, eller måske et andet team.
Men i første omgang må han lige se til fra sidelinjen igen, for til det kommende Formel 1 Grand Prix løb i Korea, får han ikke lov til at deltage i de fri træninger, da det er første gang der skal køres på banen, derfor går al køretiden til teamets to faste kørere Vitantonio Liuzzi og Adrian Sutil.

Herudover er yderligere en kører fra Mercedes Benz lejren interesseret i at komme ud og køre Formel 1.
Det er den 27 årige kvindelige kører Susie Stoddart, der tidligere har gjort sig i de mindre formel klasser i England, som nu meddeler at huan arbejder seriøst på at få en Formel 1 test, og hun har god chancer for at det nok skal lykkes for hende:

  • hendes talent fejler ikke noget, hun er pt. placeret på 12. pladsen i DTM mesterskabet, og ligger dermed bedre placeret end de tre tidligere Formel 1 kørere Ralf Schumacher, David Coulthard og Markus Winkelhock.
  • hendes livsledsager er Christian 'Toto' Wolff, der er medejer af Williams Formel 1 teamet.
  • Hun er kvinde, lige det Formel 1 (og specielt Bernie Ecclestone) går og sukker efter, og mon ikke de er villige til at give Susie Stoddart chancen, når nu ikke de kan lokke IndyCar Series og NASCAR køreren Danica Patrick?


(Foto: GoDady køreren Danica Patrick har sagt nejtak til Formel 1, kan det blive Susie Stoddart's chance?)

"Jeg drømmer om Formel 1. Jeg vil i hvert fald gerne have min første test, det er, hvad jeg virkelig ønsker. Men jeg ønsker ikke at bare være et PR stunt, jeg vil vise dem, hvad jeg kan præstere" - udtaler Susie Stoddart til SportWoche.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Paul Di Resta
  • Susie Stoddart Wolff
  •