Touring Car
Cup

17/10/10

Michel Nykjær vinder igen og James Thompson er 2010 mester
Danske Michel Nykjær tog endnu en fantastisk sejr med sin SEAT Leon i sæsonens sidste løb, efter en spændende kamp med den svenske Honda Accord kører Tomas Engström på en bane der tørrede op efter en våd formiddag - Engelske James Thompson beholdt sin mesterskabsføring og dermed er han ETC cup titelvinderen i 2010

Michel Nykjær tog sejren, men titlen forbliver hos James Thompson, James Thompson kom ind på 3. pladsen og fik dermed ialt tilegnet sig 4 point mere end Michel Nykjær til den samlede stilling.

James Thompson er årets mester, Michel Nykjær(tv) er toer og Tomas Engström(th) er treer.
(Foto: FIA ETC Cup)

Da starten skulle gå var der lagt op til et spændende race, da feltets 8 forreste fra første løb vendes, skulle trekløveret kæmpe sig op igennem placeringerne for at komme til pointfadet.

Race start

Ibrahim Okyay tog starten foran sin teamkollega Aytaç Biter der var på pole position. Allerede på den 1. omgang fik Tomas Engström kæmpet sig frem til en 2. plads, hvorimod det gik lidt trægere for Michel Nykjær, idet han blev spundet rundt efter et møde med Aytaç Biter i kampen om 3. pladsen, Biter fik efterfølgende tildelt en drive-through straf.

Tomas Engström tog føringen fra Ibrahim Okyay på 2. omgang og James Thompson jagtede hans Hartmann Honda Racing team-kollega Wolfgang Treml og på 4. omgang fik han placeringen.

Michel Nykjær skyder forbi James Thompson

På den 5. omgang susede både James Thompson og Michel Nykjær forbi Ibrahim Okyay og fik dermed indtaget 2. og 3. pladsen, men blot en omgang efter havde Michel Nykjær kapret 2. pladsen fra James Thompson.

Resten af løbet jagede Michel Nykjær efter Tomas Engström's førerposition og først på den næstsidste omgang havde Michel kontakt med Tomas, og her hvor de også fik kontakt med slutningen af feltet fik Michel held til at overtage føringen da Tomas blev lidt "klemt af situationen" og måtte trække sig i kampen.

Michel Nykjær holdt stand mod Tomas Engström's efterfølgende angrebsforsøg på den sidste omgang og han kunne således sejre for 4. gang efter at have deltaget i 4 af sæsonens 6 løb - En lille sejrsrekord udover 2. pladsen i mesterskabet var hjemme.