Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Renault 2.0 NEC

KEO Racing tager NEC mesterskabet på Nürburgring

Formula Renault
2.0 NEC 

17/10/10 

KEO Racing sikrede sig lørdag det nordeuropæiske Formel Renault mesterskab, NEC. En fantastisk triumf for vort lille team fra Nordsjællandske Asnæs, der med 3 talentfulde unge kørere, 2 fra Danmark og 1 belgier, bag rattene i teamets Formel Renault racere i år har fået vort internationale gennembrud med det samlede mesterskab i begge NEC klasserne.
 

Ludwig Ghidi fra Belgien kørte 2,0 NEC mesterskabet hjem med taktisk og klog kørsel både fredag og lørdag, hvor han med en 6.plads fredag og en 5. plads i 2. løb lørdag formiddag endeligt sikrede sig den samlede sejr.
3. løb sent lørdag eftermiddag blev på grund af tåge og regn over Nürburgring aflyst, men ville således alligevel have været uden betydning.

Mesterskabet har KEO racing ført an, med vort 18 årige stortalent som hurtig og stabil pilot, hele sæsonen siden starten på Hockenheim i midten af april.
Danske Mikkel Mac, der kørte for det kendte belgiske KTR team, har helt til slut været en hård konkurrent. Men Ludwig og KEO racing sikrede sig med en fokuseret og stabil indsats altså mesterskabet foran Mikkel.

Sejren betyder for Ludwig Ghidi blandt andet at han er sikret en fuld testsession i en Formula Renault 3,5 world series racer, mens KEO racing nu har nået det 3 års mål, vi satte os, da vi startede i serien i 2007.


Et stolt KEO Racing team, og helt med rette:
Ludwig Ghidi blev samlet vinder af mesterskabet, og samtidig scorede Dear Schilling mesterskabet i klassen for 2009-spec. biler hvor brormand Daniel Schilling tog sig af tredje pladsen.
For nostalgikere er det dejligt at se herren der er nummer tre fra venstre i bagerste række - Dan Schilling - han er far til Dear og Daniel, og dansk Formel Ford 1600 Danmarks Mester i 1972.
(Foto: KEO Racing presse)

Vi har bevist, at også et team med base i Danmark kan være med i toppen i Europæisk Formel racing. Vi er et lille, men dedikeret og entusiastisk hold, sammensat af rigtig dygtige mekanikere og ingeniører fra både Danmark og Sverige. Med Ludwig til at køre sejren hjem, har vi haft en meget talentfuld kører også, der har forstået, at et mesterskab vindes over en hel sæson. På trods af hård konkurrence og deltagende større teams fra andre Europæiske lande, også med super dygtige kørere, er det lykkedes for os at gennemføre alle løb i 2,0 klassen. I ikke ét løb har vi måttet udgå på grund af kørerfejl eller tekniske problemer. Hvilket er en stor cadeau til både vor kører og vort altid hårdt arbejdende og fokuserede teknikteam.

Klassen for 2009 specificerede racere endte efter en meget spændende sæson også med succes for KEO racing, idet 19 årige Dear Schilling vandt mesterskabet foran østrigeren Johann Ledermayr og lillebror Daniel Schilling på 3. pladsen. Dear har været uheldig i et par løb tidligere på året, så det hele blev lidt for tæt til sidst, men det lykkedes altså alligevel for ham at beholde koncentrationen og kæmpe sig til sejren i klassen.


Dear Schilling på vej mod 'B' mesterskabet i klassen for 2009-spec. biler.
(Foto: KEO Racing presse)

Så triumfen blev total for vort team
Vi er superlykkelige for mesterskaberne, der efter en lang og hård sæson giver os fornyet energi og optimisme til de større mål, vi nu sætter os.
Teamet har jo deltaget i et par Renault World series løb med Ludwig tidligere på året, hvor vi også kørte resultater ind helt oppe i den spidse ende.

Gennem efteråret og vinteren gennemfører vi nu flere tests med forskellige interesserede kørertalenter. Afhængigt af hvordan disse tests og videre forhandlinger falder ud, lægger vi vor planlægning og beslutninger til KEO Racings indsats i sæson 2011. Ambitionen er absolut en deltagelse i Renault World series fra 2011. Nu vil vi først sammen i vort lille team nyde sejren, trække vejret og holde et par dages efterårsferie, før vi begynder planlægningen og arbejdet videre frem.


Schilling klanen og deres støtter indenfor KEO Racing.
(Foto: KEO Racing presse)

Stor tak til alle vore medarbejdere, kørere, støtter, sponsorer og forretningspartnere for at have været en så vigtig del af denne fantastiske sæson.

KEO Racing press

Søren Christensen

Læs mere om:
  • Daniel Schilling
  • Dear Schilling
  • Ludwig Ghidi
  • KEO Racing
  • Nürburgring
  • 16/10/10 - Nürburgring - Formula Renault 2.0 NEC
  •