Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Renault 2.0 NEC

Hurtig dansker med helt fremme

Formula Renault
2.0 NEC 

16/10/10 

- efter første løb i Formel Renault finale
Trods mørke og tåge på Nürburgring, har Mikkel Mac vist at han stadig mener det alvorligt, når han går efter et topresultat ved Formel Renault 2.0 NEC finalen denne weekend i Eiffelbjergene i Tyskland. En velfortjent 3. plads i kvalifikationen og en 5. plads i fredagens løb betyder, at den samlede 2. plads i mesterskabet stadig er klædt i Dannebrog. Og der er stadig 60 point i lørdagens to resterende løb at kæmpe om, og bare 40 point der skiller Mac fra den totale succes. Så der er stadig fuldt fokus på den samlede 1. plads i mesterskabet.
 

Finaleweekenden er så intens som man kunne forvente, når en løbsweekend der normalt tager 3 dage er skåret ned til bare 2 dage. Og som om det ikke var nok, så var Eiffelbjergenes legendariske ustabile vejrlig skyld i, at fredagen blev endnu mere intens end den 17 årige dansker fra Nykøbing Falster havde håbet.

”Vi har denne weekend kun en fri træning, mod normalt to, ” forklarer Mikkel i mobiltelefonen fra KTR teamets garage på Nürburgring. ”Så da jeg klokken 8 om morgenen var klar til at køre ud og få det bedste ud af de bare 45 minutter der var til rådighed, var der stadig mørkt og tåget.”

”Vi måtte således bare vente, indtil træningen blev til sidst aflyst. Det blev i stedet besluttet, at alle havde bare 15 minutter lige før kvalifikationen til at finde et setup. Det var en spændende tid, skulle jeg hilse og sige!”

”Kvalifikationen klokken 10.45 gav mig en startplacering som nummer 3 på gridden, ret flot efter så lidt forberedelse. Jeg kunne have kørt hurtigere, men på min hurtigste omgang var der desværre rødt flag, utroligt ærgerligt da jeg var væsentligt hurtigere end min bedste omgang. Stor ros til KTR teamet, som igen har vist deres styrke!”


(Foto: Chris Schotanus)

”Da starten gik til fredagens løb kl 13.55, holdt jeg således i anden startrække i det store felt. Jeg fik en rigtig god start, og førte løbet ud af det første sving. Desværre var jeg ikke helt hurtig nok over distancen, og sluttede på 5. pladsen.”

”Det er ikke så tosset endda, da Jeroen Mul som ligger bag mig på 3. pladsen i mesterskabet sluttede lige foran mig på 4. pladsen efter løbet. Den mesterskabsførende, Ludwig Ghidi, sluttede løbet bag mig som han skulle. Han fører mesterskabet med 41 point, og jeg tog i dag et point på ham så han nu fører med 40 point.”

”Så jeg har stadig fuldt fokus på det samlede mesterskab, og vi har måske et par overraskelser tilbage til lørdagens to sidste løb i mesterskabet. Vent og se!”

Aslak Vind
Presseansvarlig
Mikkel Mac


Læs mere om:
  • Mikkel Mac
  • KTR
  • Nürburgring
  • 16/10/10 - Nürburgring - Formula Renault 2.0 NEC
  •