Lund og Gustafsen fik et forrygende rally i Sønderjylland

DM Rally
17/10/10

- i Historisk gruppe 2 1600 ccm.
Midland Historic rally Cup er klassen for de historiske biler i Dansk rally og 8 hold stillede til start i femte afdeling af det danske mesterskab, BMC Rally i Bramming, som blev afviklet 8.-9. oktober.
Inden løbet lå vi på en 3. plads i mesterskabet og lad mig bare afsløre, at det gør vi stadig, selvom vi kom i mål foran uheldsramte Per og Birgitte Sørensen, Frederikssund. Deres 2. plads i Cup’en kan næppe hentes i finaleløbet om 4 uger i Slagelse.

Samlet vinder af Midland Historic rally Cup er fastslået efter løbet i Bramming. Helt fortjent løber Per G. Hansen og Karsten Svensson, Ringsted, med mesterskabet. De har i deres Porsche 911 hentet så mange points, at ingen kan hente dem. Herfra kipper vi med flaget og ønsker tillykke!

I Bramming havde jeg en ny andenkører med, da Michael Christensen skulle til bryllup. Michaels søn, Jesper, skulle giftes med den smukke Louise. Afløseren på dagen blev Palle Gustafsen fra Ringsted, som her fik sin DM-debut og det gjorde han uden slinger i valsen. Vi fik hvad vi kom efter og endda en smule mere.

Troels Lund fra Gørlev, havde i dette rally fået en ny andenkører med. Palle Gustafsen fra Ringsted, fik sin debut i DM-sammenhæng og gjorde et meget flot stykke arbejde. Ingen fejl! Det gav pokal og blomster.
(Foto: Michael Eisenberg)

I 1600 klassen kan vi efter dette løb ikke hentes. Fredag aften på gruset var som ventet spændende, men lidt for langsomt i forhold til de nærmeste konkurrenter. Det vi mistede i tid om aftenen, blev kørt ind lørdag på meget hurtige asfaltprøver og vi rykker op i feltet til en lidt overraskende 2. plads i gruppen, kun slået af Porschen. Den gamle VW Golf GTI fra 1978 kørte upåklageligt og i det smukke solrige efterårsvejr, så den ud som ny og spandt som en kat i den Sønderjyske Marsk.

Finalen er den 5.-6. november i Slagelse. På hjemmebane – hvad det så end betyder i rally. Formodentlig ingenting, ud over det er en fornøjelse at være i hjemlige og trygge omgivelser. Slagelse Auto Sport er arrangør af finalen ”BYGMA Rally 2010” og klubbens medlemmer har stået på hovedet i flere måneder, for at få alt på plads. På klubbens hjemmeside www.sasnyt.dk vil du snart kunne finde informationer om løbet.

Og så lige lidt statistik:

• 10 hold (15%) kom fra Slagelse Auto Sport og kun en enkelt udgik af løbet i Bramming. Som medlem af bestyrelsen for Slagelse Auto Sport, så kan man ikke undgå at blive lidt stolt. Det er min klub!
  • 66 hold stillede til start og 18 udgik. Det er lig med 27%. Ganske normalt.