Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Dansk Automobil Sports Union - Elitenyt

Diverse 
15/10/10 

- Det sker i weekenden
Før sidste og afgørende afdeling på Nürburgring er Mikkel Mac 41 points efter den førende Ludwig Ghidi i den samlede stilling i kampen om North European Cup for Formel Renault. Afdelingen består af tre løb, og da en sejr giver 30 points er alt stadig muligt for den unge dansker.
I klassen for racere af ældre homologering tegner det til dansk dobbeltsejr, med brdr. Dear og Daniel Shilling i front.
 

Den traditionsrige Formula Ford Festival på Brands Hatch syd for London afvikles den kommende weekend. DASU er bl.a. repræsenteret ved den nykårede Danmarksmester Jesper Egebart samt Kean Kristensen og Elliot Winther. Festivalen er tidligere vundet af bl.a. Jan Magnussen og Jason Watt. Læs mere på brscc.co.uk.

Den regerende Europamester i karting Nicolaj Møller Madsen tester indeværende uge Formel Renault for det britiske team Atech. Det sker på Silverstone, og testen er kommet i stand med støtte fra DASU og Team Danmark. Aftalen gælder i alt 4 testdage. Siden VM-bronzen har det danske talent endvidere testet for to andre Formel Renault teams.

Atech deltager i British Formula Renault Championship samt GP3.

Årets Bilsportskører 2009, Michael Christensen, deltager ligeledes denne uge i en tredages GP3 test på banen i Estoril, Portugal. Danskeren er specielt indbudt af det irske team Status Grand Prix, der sluttede sæsonen 2010 på andenpladsen med den canadiske kører Rob Wickens. Teamchef for Status GP er den tidligere Formel 1 kører David Kennedy.

Siden sidst:
I Oschersleben lykkedes det forrige weekend Kevin Magnussen, en enkelt dag før sin 18-års fødselsdag, at sikre sig både titlen som bedste ”rookie” og den samlede andenplads i det tyske Formel 3 mesterskab, ATS Cup.

Mikkel Mac har efter Formel Renault-løbene på Spa stadig chancen for at sikre sig den samlede sejr i North European Cup. Det samme har Dear Schilling i kategorien for ældre biler.

Rasmus Sørensen/Peter Egholm fra DASU Rally Challenge blev klassevinder og samlet nr. 14 i 4 afd. af DM i rally. DASUs andet talenthold Simon Larsen/Nicklas Daugberg udgik med defekt gearkasse.

Det blev ikke til points for Kasper Larsen og Jacob Gram i sidste runde af Ungdoms VM i karting. Til gengæld avancerede Magnus Ruud til en samlet tiendeplads i CIK Academy kategorien.

Nicklas Nielsen sikrede sig i sidste runde af WSK Masters for KF3 karrierens bedste resultat, da han efter andenpladsen i søndagens finale kunne kåres som samlet vinder, 2 points foran nærmeste konkurrent. Kevin Rossel sluttede som nr. 16 og Nicklas Ingemann som nr. 18 i det samlede resultat.

I KF2 sikrede Jonas Hansen sikrede sig sit bedste resultat da han i kategorien for KF2 besatte fjerdepladsen i finalen. Max Klinkby-Silver blev nr. seks og sluttede samlet på fjerdepladsen.

I DM for Formel Ford besatte Kean Kristensen andenpladsen i slutstillingen, efter vinderen Jesper Egebart. Det blev klart efter sidste weekends DM-finale på FDM Jyllandsringen.

Johan Jokinen sikrede sig den samlede sejr i Peugeot Spider, efter hård kamp med Søren Mosebo.

Nicklas Nielsen, Lasse Sørensen, Magnus Ruud og Nicolai Sylvest er inviteret til at deltage i efterårets træningssamlinger for DASU kart- og banetalenter.


Læs mere om:
 • Daniel Schilling
 • Dear Schilling
 • Jens Elliot Winther
 • Jesper K. Egebart
 • Johan Jokinen
 • Jonas Bjørn Hansen
 • Kean Kristensen
 • Kevin Rossel
 • Max Klinkby-Silver
 • Michael Klitgaard Christensen
 • Mikkel Mac
 • Nicklas Nielsen
 • Nicolai Sylvest
 • Nicolaj Fuhrmann
 •