Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

V8 Supercar

Yokohama's sejr nummer 150

V8 Supercar 
14/10/10 

Da der i weekenden blev kørt en afdeling i den australske V8 Ute serie, kunne der efter et af løbene fejres et stort jubilæum. Dækfabrikanten Yokohama vandt i det trejde løb i weekendens afdeling på Bathurst banen sin sejr nummer 150.
Yokohama har leveret dæk til V8 Ute serien siden 2005 og her midt i den australske sæson kom så sejr nummer 150.
 

Ford og Holden kørerne i den australske V8 Ute serie, har igennem de sidste 6 sæsoner benyttet sig af Yokohama Advan dækkene, og det har nu givet sig udslag i sejr nummer 150 til dækleverandøren. Udover at sejrene i selve serien har Yokohama også vundet sejre i flere andre løb der er relateret til V8 Ute serien. Flere af disse sejre er vundet inden Yokohama besluttede sig for at blive leverandør til V8 Ute serien.


Jubilæumssejren blev kørt hjem af David Sieders
(Foto: Australian V8 Ute Racing)

Yokohama har med de mange sejre markeret sig på fornemmeste vis også på det australske marked. Det er som i de andre serier Yokohama involverer sig Yokohama Advan dækket der bliver anvendt. For V8 Ute serien har det drejet sig om typen A048 R. Det har vist sig at være det bedste dæk til de forhold der bliver budt på i V8 Ute løbene. Det er en type racerløb hvor man ikke sparer på noget.


Kager bliver brugt overalt i motorsporten når noget skal fejres
(Foto: Australian V8 Ute Racing)

Dækket er et alt-vejrs dæk som passer godt ind i de vejrforhold og de forskellige typer af baner som serien bliver kørt på. Kørerne er meget begejstrede for netop dæk, der til fulde lever op til de høje krav som bliver stillet til dækkene når de er monteret på så kraftige biler som det er tilfældet i V8 Ute serien.

Top 10 placeringerne efter Bathurst:

Pl. # Kører Team Point
 1 8  Grant Johnson Nulon Oil   723
 2 1 Jack Elsegood Coopers Clear Racing  652
 3 9  Andrew Fisher Jesus Racing    626
 4 8  David Sieders  Nulon Oil    612
 5 41  Gary MacDonald Ice Break Racing  577
 6 42  Chris Pither Ice Break Racing    554
 7 3  Gary Baxter Sage Automation  490
 8 27  Kim Jane Bob Jane T-Marts  479
 9 7  Jeremy Gray Rockstar Energy Drink  460
 10 13  Gary Carson  WPR Racing  429
Dons

Læs mere om:
  • Bathurst
  •