Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Renault DTC Light Cup

Fra debutant til bronzefinalist på seks weekender

Renault DTC
Light Cup 

13/10/10 

Christian Siepmann afsluttede sin debutsæson i dansk motorsport med manér på FDM Jyllandsringen.
Forud for finaleweekenden var målet at sikre sig tredjepladsen i årets Renault DTC Light Cup-mesterskab, men både Ronald Poulsen og Martin Frederiksen havde som udgangspunkt flere point på kontoen end århusianeren, der efter Grand Prix Danmark besad femtepladsen.
 

Fra starten af weekenden lignede CS Racing's fragtmandsblå Renault Clio ellers ikke en decideret vinderbil. Med blot 7. bedste træningstid var der nok at tage fat på. "Det var lidt spændende at lære den gamle Jyllandsringen at kende", fortæller Christian. "Hvis ikke opløbssvinget tages helt perfekt, mister man oceaner af tid ud ad langsiden."

Tidtagningen gik ikke meget bedre. Sjettehurtigste tid blev det til, med Martin Frederiksen placeret på startpladsen lige foran, svarende til fjerdepladsen.


Der skulle køres stærkt for at sikre tredjepladsen i mesterskabet.
(Foto: Gripping Media)

I første løb blev sjettepladsen dog hurtigt skiftet ud med bedre placeringer. "Der var to-tre biler i en gruppe foran mig, og på et tidspunkt opstod der noget tumult blandt dem - og helt instinktivt fik jeg styret mig forbi", fortæller han. "Der var ikke mange milimeters luft, men det betød da, at jeg fik et solidt forspring ned til Martin og Roland", fortsætter Christian, der med en tredjeplads sikrede sig endnu en pokal til samlingen - og en midlertidig tredjeplads før årets sidste løb.


Weekenden gik præcis som den skulle.
(Foto: Gripping Media)

Efter første løb var der en lille overraskelse til Christian i CS Racing-teltet. "Jeg er utroligt heldig at have en solid opbakning fra min familie, når jeg kører race", fortæller han. "Nu har de så fået lavet en rigtig flot kage med min racerbil på - det er simpelthen så rart at have sådan et bagland!"


Bag enhver succesfuld mand står en kvinde…
(Foto: Gripping Media)

Weekenden - og sæsonen - sluttede ikke som man kunne håbe. Allerede på første omgang var publikum vidne til en voldsom afkørsel, da DTC-køreren Jesper Sylvest ramte en jordvold med stor kraft og måtte køres til yderligere kontrol på hospitalet. Efter et par omgange bag safety car blev løbet flaget af, og da det ikke var muligt at fremskaffe en ny ambulance, kunne løbet ikke genstartes.

Det betød også, at Christian Siepmann og CS Racing sikrede sig tredjepladsen i årets Renault DTC Light Cup-mesterskab i deres første sæson i motorsport.


Debutsæsonen sluttede med flotte resultater.
(Foto: Gripping Media)

"Det er ikke en rar måde at slutte sæsonen - eller for den sags skyld sikre sig tredjepladsen på", erkender Christian. "Men sket er sket, og jeg tror også, at jeg havde været i stand til at køre den hjem under normale forhold. Lige nu skal vi bare fejre, at denne weekend gik helt som planlagt, og at vores indsats har båret frugt."

Christian Siepmann er dog ikke helt færdig med racerbiler for i år. Senere på måneden afholder han og CS Racing et sponsorarrangement på Padborg Park for at runde sæsonen af på behørig vis.

CS Racing

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Christian Siepmann
  • Jyllandsringen
  • 10/10/10 - Jyllandsringen - Renault DTC Light Cup - DM
  •