Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama Cup

Anders Majgaard overtog DM-titlen efter David Falch

Yokohama Cup 
12/10/10 

Peugeot-køreren grundlagde titlen med en sejr i det første af to løb
Sidste år sad Danmarksmesteren i Yokohama Cuppen bag rattet af en kridhvid Peugeot 308. Det gør dette års titelvinder i klassen for de serienære standardvogne også. Men det blev ikke David Falch, Roskilde, som generobrede sin titel, da årets DM-Finale søndag blev kørt på FDM Jyllandsringen. I stedet var det hans teamkammerat Anders Majgaard, Søborg, der for første gang kan kalde sig Danmarksmester i en egentlig bildisciplin efter at have taget tre DM-titler indenfor kartingsporten.
 

Forud for årets sidste banesportsarrangement på racerbanen ved Silkeborg var intet mindre en fem forskellige kørere i spil til årets titel. Men da det første af søndagens to løb var kørt, syntes det reelle kandidatfelt skrumpet ned til blot David Falch og Anders Majgaard, selv om yderligere to kandidater stadig havde teoretiske muligheder for at komme helt til tops.

Med henholdsvis en syvende- og en ottendeplads havde Lasse Rolighed Pedersen, Århus, og Steffen Larsen, Ishøj, deres resultatmæssigt dårligste løb i denne sæson, og da Anders Majgaard og David Falch til gengæld kunne køre henholdsvis en sejr og en tredjeplads hjem, lå esserne nu på deres hænder.

I det andet heat stod topkampen dog mellem helt andre kørere. Peter Olsen, Havdrup, førte an fra start foran Michael Markussen, Helsingør, og Kim Lund, Silkeborg, og fra start virkede det som om, at det var mellem de tre, at kampen om sejren skulle stå. Peter Olsen var dog ikke hurtigst på dagen, så der samlede sig en mindre kø bag ham, og med godt en tredjedel af løbet igen, tog Michael Markussen mod til sig med et overhalingsforsøg.


Så kører toget. Peter Olsen fører an foran Michael Markussen, men i forsøget på at forsvare føringen overfor angreb bagfra, faldt både han og Markussen tilbage, så Kim Lund (7) i stedet kunne tage sejren, mens Anders Majgaard (2) erobrede Danmarksmesterskabet.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Nordsjællænderen dykkede inden om i FDM Jyllandsringens hestesko, men Michael Markussen var kommet så langt frem, at det faktisk gik mest ud over Peter Olsen, da denne smækkede døren i. Den helt store vinder af episoden blev Kim Lund, der efter en andenplads i første heat kunne smutte indenom de to duellanter og erobre sæsonens anden sejr.

Også Lasse Rolighed Pedersen kunne udnytte situationen til at komme forbi David Falch og lægge sig bag Anders Majgaard på tredjepladsen, men det var ikke nok for årets debutant i klassen. Han sluttede på fjerdepladsen i løbet og samme resultat opnåede han i årets Yokohama Cup, da Steffen Larsen lige akkurat fik kørt så mange point ind, så han kunne tage bronzen i en sæson, hvor han har været blandt de toneangivende kørere.

Med en tredjeplads i det afsluttende løb kørte Anders Majgaard med et forspring på 11 point sikkert Danmarksmesterskabet hjem – sikkert fordi, det inden finaleweekenden blot havde været syv point, som havde adskilt hele fire titelkandidater!

Slutstillingen i Yokohama Cup:

Pl. Kører Hjemsted Mærke Point
1 Anders Majgaard Søborg Peugeot 308 192
2 David Falch Roskilde Peugeot 308 181
3 Steffen Larsen Ishøj Peugeot 307 175
4 Lasse Rolighed Pedersen Århus Peugeot 307 172
5 Peter Olsen Havdrup Peugeot 307 150
6 Kim Lund Silkeborg Peugeot 307 140
7 Bruno Rasmussen Tyskland Peugeot 307/BMW 120i 118
8 Anders Christensen Egå Peugeot 307 100
9 Jens Henrik Hansen Havdrup Peugeot 307 84
10 Michael Markussen Helsingør Peugeot 307 71
11 Søren Marquard Vejle Peugeot 307 49
12 Michael Skipper Nyråd Ford Fiesta 34
13 Allan Jensen Frederikssund Peugeot 206 13
Jesper Gregersen Kolding Peugeot 307 13
15 Lars Vendelbo Hadsten Peugeot 307 11
16 Brian Jacobsen Dianalund Toyota Corolla 9

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Anders Majgaard
  • David Falch
  • Lasse Rolighed Petersen
  • Steffen Larsen
  • Number 1 Racing
  • Jyllandsringen
  • 10/10/10 - Jyllandsringen - Renault DTC Light Cup - DM
  •