Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel Ford - DK

Jesper Egebart gentog sin onkels triumf

Formel Ford - DK 
11/10/10 

Børkopteenageren vandt det Danmarksmesterskab, hans onkel tog i 2003
Årets Danmarksmester i Formel Ford hedder Jesper K. Egebart, Børkop, og hvis der er nogen, som synes familienavnet virker bekendt i klassen for de specialbyggede formelbiler med fritliggende hjul, så er det ikke helt ved siden af. Hans onkel, Anders Ole Egebart, Odder, har nemlig også taget titlen i klassen i både 1999 og 2003.
 

Sejren for Jesper Egebart kom i hus allerede i det første af weekendens to løb på FDM Jyllandsringen.


Sejren for Jesper Egebart kom i hus allerede i det første af weekendens to løb på FDM Jyllandsringen.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Han havde i tidtagningen kvalificeret sig som nummer to efter den ene af sine to titelrivaler, Mikkel C. Johansen, Slagelse, mens den tredje mand i mesterskabsopgøret, Kean Kristensen, Herlev, skulle starte længere tilbage. Lørdagens løb udviklede sig hurtigt til en duel mellem Mikkel C. Johansen og Jesper K. Egebart, men det lykkedes Mikkel C. Johansen at føre samtlige 17 omgange og krydse målstregen forrest for femte gang i år, hvilket dog ikke kunne forhindre ham i at lade Jesper K. Egebart løbe med DIF’s guldmedalje.

Mikkel C. Johansen selv fik dog heller ikke lov til at beholde pokalen for førstepladsen.

En efterkontrol viste, at racerbilens frihøjde ikke overholdt reglementets minimumskrav, hvorfor han blev udelukket. Det kostede ham ikke blot pokalen, men også værdifulde point i forhold til Kean Kristensen, der var hans rival til DM-sølvet. Samtidig skulle han også starte søndagens heat fra bageste række.

Det sidste syntes dog ikke at genere Mikkel C. Johansen. Han arbejde sig støt og roligt op gennem rækkerne. Efter første omgang var han i top seks. Efter fjerde i top tre, og midtvejs i løbet fik han taget andenpladsen fra Kean Kristensen. Men Jesper K. Egebart i front kunne han trods en intens slutspurt ikke hente.

Mens de tre forreste pladser i tabellen hurtigt blev fordelt, var der kamp lige til det sidste om den sammenlagte fjerdeplads i mesterskabet.

Inden DM-Finalen lå den placering i Elliot Winthers, Roskilde, varetægt. Men den sjællandske teenager kørte af banen i første løb, og dermed blev han passeret af både Niels-Ejnar Rytter, Trustrup, og Martin Lumholt, Jyllinge. I søndagens løb kunne sidstnævnte bakke sin tredjeplads første løb op med en fjerdeplads, og det endte også med, at han kunne tage samme resultat i den sammenlagte stilling med en margen på et sølle point!

Slutstillingen i Danmarksmesterskabet for Formel Ford:

Pl. Kører Hjemsted Mærke Point
1 Jesper K. Egebart Børkop Ray-Duratec 285
2 Kean Kristensen Herlev Aquila-Duratec 252
3 Mikkel C. Johansen Slagelse Van Diemen-Duratec 237
4 Martin Lumholt Jyllinge Aquila-Duratec 159
5 Niels-Ejnar Rytter Trustrup Ray-Duratec 158
6 Elliot Winther Roskilde Mygale-Duratec 154
7 Thomas Lund Rødovre Van Diemen-Duratec 125
8 Frank Mortensen Helsinge Ray-Duratec 104
9 Christina Nielsen Vedbæk Aquila-Duratec 100
10 Bo Sørensen Varde Mygale-Duratec 22
11 Henrik Møller Sørensen Vejle Ray-Duratec 16

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jesper K. Egebart
  • Kean Kristensen
  • Mikkel C. Johansen
  • Egebart Racing
  • Jyllandsringen
  • 10/10/10 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK - DM
  •      ASETEK SIMSPORTS