Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Renault DTC Light Cup

Michael Christensen tog titlen i Renault DTC Light Cup

Renault DTC
Light Cup 

11/10/10 

Nervepirrende bronzekamp blandt fire kørere afgjort før tid
På mange måder gik det som forventet i Renault DTC Light Cuppen, da sæsonen blev afsluttet på FDM Jyllandsringen ved årets DM-Finale. Michael Christensen, Varde, sikrede sig allerede under tidtagningen den titel, som han på forhånd var tårnhøj storfavorit til, og den intense spænding, der gennem det meste af sæsonen har været omkring udfaldet af bronzekampen, fortsatte helt indtil et spektakulært uheld i Danish Touringcar Championship afsluttede årets sidste løb før tid.
 

Inden DM-Finalen havde Michael Christensen et så stort forspring, at han blot skulle sætte enten hurtigste eller næsthurtigste tid i tidtagningen for at være sikker på titlen. Og det var netop det, han gjorde. Med næstbedste tid havde han scoret så mange point, at kun Jacob Kristensen, Selling, ville kunne komme á point med ham, hvis denne vel at mærke kunne vinde begge søndagens løb, mens Michael Christensen selv ikke måtte komme på scoringstavlen overhovedet.

Den ene af de to betingelser viste sig at gå i opfyldelse. Og det var ikke i form af to maksimumscorer til Jacob Kristensen, men derimod to nulscorer til Michael Christensen, som efter få omgange af det første løb måtte trille ind til siden med sin første tekniske defekt i to-og-en-halv sæson, da hans motor mistede olietrykket. Alligevel var den store pokal hans uanset løbsudfaldet, da hans individuelle løbsresultater var de bedste.


Der var kamp om pladserne i det første løb i Renault DTC Light Cup. Her er det Jan Seerup, der fører an.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

I første heat var det Jacob Kristensen, der leverede de fleste overhalinger, da han efter en startposition som nummer 11 sluttede på fjerdepladsen. Men det kunne måske være blevet til et bedre slutresultat, hvis ikke han i kampens hede havde været en tur udenfor asfalten. For kæmpet blev der i dette løb.

Jesper Ternvalt, Havdrup, var tilbage i klassen efter mere end seks års fravær, og med dårligste tid startede han forrest i første løb, hvor han i den første fjerdedel førte an foran Jan Seerup, Greve. Ved starten af syvende omgang blev han udbremset af Jan Seerup, og siden måtte han også se sig overhalet af Jesper Ternvalts teamkammerat, Jørgen Weinreich, Hammel, der havde sin første start i klassen.

Jørgen Weinreich virkede ikke til at have nogen intentioner om blot at være på gæstevisit. Han ville fremad. Et par omgange senere overhalede han Jesper Ternvalt og begyndte at lægge pres på Jan Seerup, som han passerede med en tredjedel af løbet igen. Dermed kunne den lille østjyde vinde sin første sejr i første forsøg – en præstation, som kun er sket en gang før, nemlig da Jens Enemark, Kollund, vandt det allerførste løb for klassen!

Resultatet af første løb havde også blandet kortene til en nervepirrende thriller, hvad angik kampen om tredjepladsen i det samlede resultat. Kvartetten Christian Siepmann, Århus, Martin Frederiksen, Odense, Jan Seerup, og Roland Poulsen, Sverige, havde nemlig fået placeret sig på en sådan måde, at de bare var adskilt af fire point inden det sidste løb…


De tre bedste i årets Renault DTC Light Cup (f.v.): Jacob Kristensen (toer), Michael Christensen (vinder) og Christian Siepmann (treer).
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Desværre blev den tætte bronzekamp afgjort før tid. Et spektakulært uheld i Danish Touringcar Championship, som Renault DTC Light Cup blev afviklet sammen med, betød, at løbet med stoppet og ikke genoptaget. Jacob Kristensen blev noteret for en sejr, og da Christian Siepmann var næstbedste mand ved løbsafbrydelsen, kunne han cementere den sammenlagte tredjeplads i det, der var hans første sæson i klassen.

Slutstillingen i Renault DTC Light Cup:

Pl. Kører Hjemsted Mærke Point
1 Michael Christensen Varde Renault Sport Clio III 298,0
2 Jacob Kristensen Hadsten Renault Sport Clio III 281,0
3 Christian Siepmann Århus Renault Sport Clio III 190,5
4 Martin Frederiksen Odense M Renault Sport Clio III 185,0
5 Roland Poulsen Sverige Renault Sport Clio III 184,5
6 Jan Seerup Greve Renault Sport Clio III 181,5
7 Ronni Nielsen Smørum Renault Sport Clio III 159,0
8 Jan Engelbrecht Nærum Renault Sport Clio III 144,5
9 Jørgen Weinreich Hammel Renault Sport Clio III 38,5
10 Mads Caprani Randers Renault Sport Clio III 19,0
11 Jesper Ternvalt Havdrup Renault Sport Clio III 18,0
12 Kent Bernsdorf Ringe Renault Sport Clio III 17,5

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jacob Kristensen
  • Michael Christensen
  • Jyllandsringen
  • 10/10/10 - Jyllandsringen - Renault DTC Light Cup - DM
  •