Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Kongerne af Japan

Formel 1 
10/10/10 

Rendyrket opvisning af Red Bull
Det var ikke den spændende kamp om sejren, Det Japanske Grand Prix 2010 vil blive husket for - for der var ingen! Vettel kom bedst fra start, mens Mark Webber igen ikke lavede verdens mest imponerende start, uden at det dog kostede alt for meget. De andre to topteams var ikke i nærheden af Red Bull. Men med Alonso på en 3. plads er der stadig åben kamp om VM titlen
 

Nej, det Suzaka 2010 vil blive husket for er starten. Først laver Petrov en hurtig start, men vil skifte bane for hurtigt og piller både sig selv og en uforskyldt Hülkenberg af. Sekunder efter er det Felipe Massa der kommer for langt ud i venstre side på vej ind i første sving. Det gik galt og det gik ud over Liuzzi, der sammen med Massa måtte udgå.

Dette kaos sendte en Safety Car på banen - og mens den drønede rundt, måtte også Kubica udgå. Polakken havde ellers splittet de to Red Bull racere, men i SC perioden tabte han simpelthen et baghjul og dermed gav han 2. pladsen tilbage til Webber.

I front skete der så ikke meget mere. Jenson Button havde fra starten satset på de hårde dæk - og det gav ham mulighed for at blive ude længere, men han havde ikke fart nok i bilen til at det gav ham nogle fordele. Faktisk endte han efter pitstoppet bag Hamilton, som han ellers havde været foran.

De to skiftede dog plads igen senere i løbet, da Hamilton fik problemer med sin gearkasse. Efter to løb med selvforskyldte exits, var det en hård skæbne for Hamilton. Han mistede sit 3. gear og kunne gennemføre på en 5. plads, bag Vettel, Webber, Alonso og Button.

Længere nede i feltet skete der dog nogle ting, der var seværdige. Den lokale helt Kobayashi vidste en ting eller to om banen, som han udnyttede. Flere gange brugte han hårnålen til at skaffe sig frem i verden. Det gav ham en 7. plads bag Michael Schumacher.

Schumacher havde på sin side et af sæsonens bedste løb. Han havde en god hastighed i bilen og fik en lang duel med Rosberg. Nico Rosberg afviste dog veteranens angreb, og det virkede næsten som om Schumacher havde opgivet at komme forbi, da Rosberg mistede det ene baghjul.

De sidste point gik til Heidfeld, Barrichello og Buemi - og dermed var den søndag slut. Dramatisk i momenter, triviel det meste af tiden.

I forhold til VM kampen er Webber stadig i front. Nu ikke med 11 point, men med 14 point. Tilgengæld deler Vettel og Alonso 2. pladsen. De tre kørere kan alle tre selv afgøre VM. Hvis en af dem vinder de sidste tre løb, så er de mestre.

Tilgengæld er Hamilton og Button hhv. 28 og 31 point efter Webber. Dermed er de afhængige af andres uheld for at blive mestre. Så det er ikke umuligt, men det ser svært ud for de sølvgrå racere.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Suzuka
  • 10/10/10 - Suzuka - Formel 1
  •