Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Opel-banden fra Viking Auto Sport til DM 4 i Bramminge

DM Rally 
08/10/10 

Fredag aften starter 4. afdeling af danmarksmesterskabet i rally i Bramminge. Viking Auto Sport er repræsenteret med 3 hold.
 

De tre hold fra Viking Auto Sport, der stiller til start i 4., og næstsidste afdeling af danmarksmesterskabet i rally er; Thomas Funch og John Edison i Opel Kadett C GT/E; Rasmus Sørensen og Peter Egholm i Opel Kadett GSI samt Per og Birgitte Sørensen i Opel Kadett GTE.

Løbet starter fredag aften med 4 grusprøver, der skal køres i mørke. For Thomas Funch og John Edison bliver dette en spændende udfordring. Først og fremmest fordi de aldrig har kørt sammen før, men også fordi Thomas hverken har kørt meget grus- eller mørkekørsel i indeværende sæson.

Thomas forsøgte dog at træne lidt mørkekørsel i tirsdags ved 3. afdeling af Viking Cup. Desværre blev det ikke til ret megen træning, idet plejelejerne gik i stykker, så løbet sluttede før tid for Thomas. Efter hårdt arbejde er dog det lykkedes at nå at reparere Opel Kadett’en, så den er kampklar til fredag aften.

Lørdag formiddag fortsætter 4. afdeling af DM med 10 asfaltprøver. Rasmus Sørensen og Peter Egholm har store forventninger til løbet. De har nemlig mulighed for at blive danmarksmestre i deres klasse, det kræver ”blot”, at de vinder de 2 sidste afdelinger af DM – og alle sejl er sat ind.

Rasmus oplyser, at teamet har ændret forskelligt på bilen. Først og fremmest gælder det om at få trækakslerne til at holde. Desværre for Rasmus og Peter måtte de nemlig udgå ved den seneste afdeling af DM pga. en knækket trækaksel, og det skal ikke ske igen!

Derudover har teamchef Jens Aage ”Gammelnok” Sørensen fundet på, at 1. og 2. kørersæderne skulle byttes om. ”Så må vi se, om det lige giver det sidste” udtaler Rasmus grinende.

Forudsat, at bilen ikke går i stykker, har Rasmus og Peter faktisk en ret god chance for at vinde deres klasse. Efter endt notekørsel torsdag aften udtaler Rasmus, at prøverne ser ud til at ligge godt til dem.

Også Per og Birgitte Sørensen ligger godt placeret i forhold til at tage danmarksmesterskabet 2010 i deres klasse – klassen for historiske biler med en slagvolumen mellem 1601 – 2000 cm3.

Faktisk fører de med 53 points i forhold til de næstbedst placerede, og der er 40 points tilbage at køre om i år.

Mere spændende er det dog om Per og Birgitte også kan vinde det generelle danmarksmesterskab for samtlige historiske biler. I det kapløb er spændingen intakt. Per og Birgitte ligger pt. på andenpladsen, kun sølle 4 points efter den førende, og der er 80 point at køre om. Dog har den førende, Per G. Hansen, en meget stor fordel i, at hans bil har en motor på hele 3500 cm3.

Per og Birgitte har dog langt fra på forhånd opgivet at indhente det lille forspring, og det skal blive spændende at følge, hvorvidt de kan slutte weekendens anstrengelser end ikke på 1. pladsen, så måske lidt tættere på.

Henriette


Læs mere om:
  • Bramming
  • 09/10/10 - Bramming - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: