Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama Cup

Fem kørere kan blive Danmarksmester

Yokohama Cup 
08/10/10 

Yokohama Cuppen har det største antal titelkandidater inden DM-Finalen
I Danmarks bilsports absolutte kongeklasse, Danish Touringcar Championship, står intet mindre end fire kørere med muligheden for at blive kåret som Danmarksmester, når sæsonen afsluttes søndag ved DM-Finalen på FDM Jyllandsringen. Men det er for ingenting at regne mod den situation, der hersker i Yokohama Cuppen, som afsluttes samme dag.
 

Her er hele fem kørere med i titelopgøret, og blandt fire af dem er pointforskellen nærmest marginal. Syv point er nemlig differencen mellem den aktuelle etter Steffen Larsen, Ishøj, og manden på fjerdepladsen, Lasse Rolighed Pedersen, Århus, og ind imellem disse to finder vi også David Falch, Roskilde, og Anders Majgaard, Søborg.

Outsideren er Peter Olsen, Havdrup. Han indtager femtepladsen, men da han er 26 point efter manden på førstepladsen, og da en kører højst kan score 43 point i løbet af hele finaleweekenden, skal den sjællandske Peugeot-kører nærmest gøre rent bord i både tidtagningen og begge løb, hvis han skal have en chance for at blive mester. Men det kræver stort set også, at de fire kørere foran ham alle er mere eller mindre uheldige.

At pege på en favorit blandt de fire øvrige titelkandidater, synes nærmest umuligt. Slutter Lasse Rolighed Pedersen eksempelvis forrest i tidtagningen med Steffen Larsen lige efter sig, og gentager denne rækkefølge sig i begge løb, vil begge kørere ende med præcist samme antal point. Herefter skal der fintælling af individuelle løbsresultater til, før man kan nå frem til en endelig afgørelse!


To af de fem kandidater til Danmarksmesterskabet i Yokohama Cuppen, Lasse Rolighed Pedersen og Steffen Larsen.
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Dagsformen og begivenhederne på asfalten kommer med andre ord til at blive bestemmende for, hvem der kan kalde sig Danmarksmester, når søndagen er omme. Et forhold, der kan spille ind på dagsformen, er den succesballast, som kørerne skal have med. Her er David Falch, Steffen Larsen og Lasse Rolighed Pedersen alle i den situation, at de skal have de maksimale 80 ekstra kilo med i bilen, mens Anders Majgaard kan nøjes med 40 ekstra kilo.

Stillingen i Yokohama Cup:

Pl. Kører Mærke Point
1 Steffen Larsen Peugeot 307 157
2 David Falch Peugeot 308 155
3 Anders Majgaard Peugeot 308 154
4 Lasse Rolighed Pedersen Peugeot 307 150
5 Peter Olsen Peugeot 307 131
6 Bruno Rasmussen Peugeot 307 113
7 Kim Lund Peugeot 307 102
8 Jens Henrik Hansen Peugeot 307 84
9 Anders Christensen Peugeot 307 81
10 Michael Markussen Peugeot 307 41
11 Michael Skipper Ford Fiesta 34
Søren Marquard Peugeot 307 34
13 Allan Jensen Peugeot 206 13
14 Lars Vendelbo Peugeot 307 11
15 Brian Jacobsen Toyota Corolla 9

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Anders Majgaard
  • David Falch
  • Lasse Rolighed Petersen
  • Peter Olsen
  • Steffen Larsen
  • Number 1 Racing
  • Jyllandsringen
  • 10/10/10 - Jyllandsringen - Yokohama Cup - DM
  •