Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formula Renault 2.0 NEC

Danien Schilling stadig nummer to

Formula Renault
2.0 NEC 

07/10/10 

- i NEC mesterskabet efter dramatisk weekend
I weekenden den 1. - 3. oktober blev den næstsidste afdeling af Formel Renault NEC mesterskabet skudt i gang på den legendariske Spa-Francorchamps bane i Belgien.
Danien Schilling som aldrig havde været på banen før, fik virkelig noget at se til, da der kun var to gange 20 minutters træning på den 7 kilometer lange bane.
 

Den første træning blev kørt fredag eftermiddag, det havde regnen nattet til fredag så banen var meget glat, men er dog tør nok til slicks.


(Foto: LEKS Thai Racing Team)

Danien når ud og for sat 2 omgange inden der bliver rødt flag på grund af en anden køre holder midt på banen med en defekt, efter nogle få minutter bliver træningen dog sat i gang igen, men med en bane på 7 kilometer når Danien kun at sætte 2 omgange mere før træningen slutter, det blev desværre ikke til en placering helt i toppen, men han holdt sig dog inden for top 10.

Lørdag morgen blev anden og sidste træning kørt, det blev på våd bane. Alt gik godt og Danien sluttede midt i feltet.

Lidt senere blev tidtagning kørt, det blev dog på en knapt så fugtig bane, men ikke tør nok til slicks, det lykkedes dog ikke Danien at leve op til hans egen forventninger, og han må derfor stille sig tilfreds med en 9. plads i startopstillingen til både race 1 og 2.

Race 1 blev skudt i gang med et brag på en fugtig bane med kun et tørt spor, og allerede efter første omgang har Danien fået snuppet sig nogle placeringer, men i forsøget i at overhale en konkurrent til, bliver der lukket af i sidste øjeblik og Danien for bukket en styrestang, hvilket gør at han taber far og placeringer gennem resten af løbet.
På sidste omgang ligger Danien på en 8. plads og med en meget aggressiv kører bag, Danien kører sin linje og når halvt ind i svinget hvorefter at den agresive kører prøver et overhalings forsøg i det våde spor og kan ikke stoppe bilen, det resulterer i at han køre direkte ind i Danien og sender ham rundt i luften og smadrer næsten hele bilen!


(Foto: LEKS Thai Racing Team)

Det lykkedes et hold af dygtige mekaniker at få bilen klar til race 2 dagen efter, det blev igen på en fugtig bane med kun et tørt spor, Danien som igen startede på en 9. plads fik en kanon start og fik taget 4 placeringer før det første sving, men i det sidste sving er der en kører som har tabt frontvingen som ligger og laver kaos, derfor spinder en forankørende bil og da en anden prøver at undvige kører han lige ind i Danien og slutter hans løb.

Der skulle igen arbejdes hårdt på bilen, da race 3 skulle køres få timer efter, bilen blev dog færdig i god tid.
Men efter et dramatisk race 1 skal Danien starte langt nede i feltet, han får sig kørt op på en syvende plads og kommer til at holde den hele vejen i mål, det svarer til 14 point og det var nok til at kunne holde ham på en 2. plads i det samlede mesterskab.


(Foto: LEKS Thai Racing Team)

Næste - og sidste - løb i dette års mesterskab bliver kørt på Nürburgring om cirka ti dage.

LEKS Thai Racing Team


Læs mere om:
  • LEKS Thai Racing Team
  • Spa-Francorchamps
  • 03/10/10 - Spa-Francorchamps - Formula Renault 2.0 NEC
  •      ASETEK SIMSPORTS