Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Big in Japan

Formel 1 
06/10/10 

Optakt til Det Japanske Grand Prix
Formel 1 løbet på Suzuka kan vel kaldes en moderne klassiker. For mens Monaco, Silverstone, Spa og Monza alle har en historie der rækker langt tilbage, så dukkede Suzuka første gang op i 1987. En fantastisk otte-tals bane, med langsider, hurtige sving, chikaner og efterhånden en historie af de store. Og samtidig et sted hvor VM er blevet vundet og tabt flere gange.
 

Der er fem kandidater til en VM titel - og med fire løb tilbage og kun 25 point imellem dem, er vi faktisk i en situation hvor de alle selv kan afgøre VM. De skal bare vinde de fire sidste løb, så er VM titlen deres. Fire sejre vil give 100 point - og fire 2. pladser vil give 72 point. Så meget mere intenst kan det ikke blive.

Sådan som sæsonen hidtil er forløbet virker det dog ikke videre sandsynligt at en enkelt kører kan hente fire sejre på stribe. Der skal nok komme lidt grus i maskineriet for flere af dem her i de næste par løb.

Men næsten uanset hvad der sker, så når løbet er kørt på søndag er der en eller flere kørere der ikke længere selv kan afgøre VM, men skal forlade sig på andres (u)held. Tilgengæld vil næppe nogen af de fem kørere forsvinde helt ud af ligningen på søndag. Bevares hvis Webber vinder og Button udgår, får den regerende mester det svært, for så vil han være 50 point efter, men sådan som sæsonen har været, skal man aldrig sige aldrig.

Udfra betragtningen om at det bedste sted at være, er i front, så har Webber det bedste udgangspunkt inden de fire sidste løb. Hans form har dog ikke været specielt imponerende på det sidste. Tilgengæld har han det, man også skal have for at blive mester, heldet. Singapore var ikke et godt løb for ham, og alligevel endte han på podiet. Det er den slags der vinder titler. Men en sejr til i år, ville klæde ham, uanset om så titlen kommer i hus eller ej.

Fernando Alonso har sat en slutspurt ind, der vil noget. Tre sejre i de sidste fem løb, taler for sig selv. Hvis han vinder sin tredie VM titel vil han for alvor indskrive sig blandt de største, ikke mindst i kraft af at han så vil være den eneste der på den måde er kommet fra en svag første halve sæson og så alligevel har hentet en VM titel i hus. Spændende bliver det om det lykkes, eller det eventyr endnu må vente på at blive skrevet.

Hamilton og Vettel deler i øjeblikket skæbne. De er cirka lige langt fra det de helst vil have. Hamilton har vundet VM og på gode dage ligner han en der kan gøre det igen. På dårlige ligner han stadig en knægt der stædigt nægter at lærer af sine fejl, han er i gang med sin fjerde sæson og fejlene kommer stadig lidt for ofte til ham.

Vettel laver også fejl - og teamet har travlt med at fortælle alverden hvor lidt det påvirker den unge Sebastian når han laver fejl. Hvilket i mine ører lyder som om det modsatte er tilfældet. Han er Red Bulls store håb for fremtiden og der skal nok komme flere sejre til den unge tysker. Men det er ikke altid han holder hovedet lige koldt - endnu!

En mand der kan holde hovedet koldt er Jenson Button. Det er en meget god egenskab at have når man er under pres bagfra. Button er måske nok under pres, men det er ikke bagfra. Han er den bagerste af de fem VM kandidater og hans sæson har været stabil uden at være prangende. To sejre er det blevet til - og hvis der skal VM titler i hus i år også, så skal han til at have nogle flere hak i hækvingen. Button skal ikke holde hovedet koldt på Suzuka, han skal vinde, hvis han vil andet end være nr. 5!

Spænding og drama er der nok af, hvem er vinder løbet er næsten umuligt at gætte på. I år er det i høj grad dagformen der er afgørende for om at team kan hente en sejr i et givent løb. Alt kan ske - og som sæsonen har været, er det slet ikke usandsynligt at alt vil ske!

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Suzuka
  • 10/10/10 - Suzuka - Formel 1
  •