Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Renault DTC Light Cup

Han fandt vejen!

Renault DTC
Light Cup 

07/10/10 

Fra grøn debutant til fragtmandsblå løbsvinder - Christian Siepmann har fået en god start på motorsportskarrieren.
I foråret gik en drengedrøm i opfyldelse for Christian Siepmann. Med sin debut i Renault DTC Light Cup igangsatte han som 41-årig sin karriere som racerkører med sit eget team, CS Racing. Og det var ikke uden komplikationer.
 

"Vi startede med at købe en brugt Toyota Hiace og en ny autotrailer til at trække racerbil og reservedele rundt med", fortæller Christian, der hurtigt kom på andre tanker. "Det fortrød jeg hurtigt, for der var slet ikke den plads, vi skulle bruge." Varevognen blev skiftet ud med en lastbil, og siden har den været fast base ved alle sæsonens løb.

Som debutant har det primære mål med den første sæson været at lære bilen at kende og køre konkurrencedygtige omgangstider. I begyndelsen var der da heller ikke nogen tvivl om, at manden i den fragtmandsblå Clio var ny i ryttergården:

"Ved Åbningsløbet på Jyllandsringen måtte jeg have fat i min mentor, sidste års mester, Claus Christensen, for at høre hvilken vej, jeg skulle køre fra vores telt og op til banen", griner Christian.


Et velforberedt CS Racing er klar til DM Finalen på FDM Jyllandsringen.
(Foto: Gripping Media)

Siden har han og CS Racing's tre mekanikere lært alle spillets regler, og ved Juniløbet på Jyllandsringen kom belønningen i form af en 2. plads. "Det var en kæmpe oplevelse, for det var slet ikke noget, vi havde forsøgt at opnå", siger Christian, der ved den lejlighed også lærte noget nyt.

"Efter løbet kørte jeg bilen ned til vores telt, som ved alle andre løb - og så kom der ellers en fyr løbende fra teknisk kontrol, som skældte ud. Jeg havde slet ikke skænket en tanke, at bilen selvfølgelig skulle i parc fermé, når jeg sluttede i top 3!"


Ved Grand Prix Danmark kom første sejr til CS Racing.
(Foto: Gripping Media)

At pokalhøsten ikke var et enkeltstående tilfælde, beviste Christian, da Renault DTC Light Cup endnu en gang var tilbage på Jyllandsringen ved det prestigefyldte Grand Prix Danmark. Her vandt han sin første sejr, og med de seneste løbs point er han nu kandidat til en tredjeplads i årets mesterskab. Det er i alt blevet til fire pokaler i år.

"Det er lidt sjovt, for det er slet ikke noget vi har gået og snakket om i løbet af sæsonen. Vi har fokuseret på at forbedre vores resultater, passe godt på vores sponsorer og finpudse setuppet. Lige pludselig ligger jeg kun tre point fra tredjepladsen før årets sidste løbsweekend, så nu har jeg sat mig for at bronzen skal i hus."


Christian Siepmann er blevet en seriøs kandidat til tredjepladsen i Renault DTC Light Cup.
(Foto: Gripping Media)

"Jeg har brugt meget tid på den mentale del og føler mig klar til at afslutte denne sæson på en god måde, og på den tekniske side har mekanikerne sørget for at bilen er i absolut perfekt stand, så vi ikke bliver overrasket af en teknisk defekt", siger Christian.

CS Racing

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 10/10/10 - Jyllandsringen - Renault DTC Light Cup - DM
  •