Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel Ford - DK

Jesper K. Egebart ligger til revanche fra 2009-nederlag

Formel Ford - DK 
06/10/10 

Han udfordres af Kean Kristensen og Mikkel Johansen – der også kæmper indbyrdes
I 2009 fik kampen om Danmarksmesterskabet i Formel Ford en nervepirrende afslutning. Midt på sæsonen havde Dennis Lind, Roskilde, sikret sig et forspring, der virkede uoverkommeligt, men ikke desto mindre lykkedes det i efterårssæsonen for Jesper K. Egebart, Børkop, at indhente det tabte, og da det sidste løb var flaget af, havde de to rivaler lige mange point. Antallet af sejre blev i stedet afgørende, og her kunne Dennis Lind tage mesterskabet med en komfortabel margen.
 

I weekenden står Jesper K. Egebart med en ny chance for et Danmarksmesterskab, men denne gang er det ham, som har serveesserne i hånden. Han har henholdsvis 24 og 26 points forspring til Kean Kristensen, Herlev, og Mikkel C. Johansen, Slagelse, der er de to eneste andre kørere med titel- og medaljechancer.


De tre kandidater til Danmarksmesterskabet i Formel Ford: Kean Kristensen (23), Jesper K. Egebart (48) og Mikkel C. Johansen (60).
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

”Jeg frygter ikke nogen,” siger Jesper K. Egebart. ”Jeg vil bare køre mit eget løb. Jeg har 24 point ned til nummer to, så jeg skal blot bliver toer i første løb, så er jeg mester. Jeg skal næsten bare fuldføre løbene, men jeg vil gerne vinde det første løb og sikre mig titlen, og så kan jeg bevise, at jeg er mester ved at vinde det andet løb. Så kan jeg tage til Festivalen og bevise, hvor god jeg er.”

De to udfordrere til Jesper K. Egebart er godt klar over, at det er op ad bakke, hvis de søndag eftermiddag skal have hængt Danmarks Idræts Forbunds guldmedalje om halsen.

”Mine chancer er ikke store, men de er til stede,” siger Kean Kristensen. ”Hvis Jesper er uheldig, og jeg er heldig, så kan jeg nå det, men hvis han kører, som han har gjort det i år, så er chancerne små.”

”Teoretisk er der stadig en chance,” tilføjer Mikkel C. Johansen. ”Jeg håber ikke, at der sker noget for Jesper, men jeg håber da på, at der bliver en chance for at vinde guldet alligevel. Det er da det, jeg stiller op for. Jeg har en tredjeplads fra sidste år, men da det er noget, jeg har i forvejen, så er det ikke det, jeg kører for samlet.”

For udover at have en mulighed for at vippe Jesper K. Egebart af pinden, har Kean Kristensen og Mikkel C. Johansen også en intern dyst om sølvmedaljen.

”Jeg skal nok tage toeren. Som minimum,” slår Kean Kristensen fast. ”Det afhænger lidt af vejret, men hvis det bare bliver tørvejr eller lidt mindre regn, så mener jeg godt, at jeg kan tage toeren. Vi har haft nogle problemer med bilen i regnvejr tidligere på sæsonen, men det er ikke et problem længere. Jeg tager bare mig selv i tage mig selv i at sige det, men ja, jeg skal have toeren.”

”Det gælder bare om at køre stærkere end Kean,” siger Mikkel C. Johansen. ”Han har haft god fart på i de sidste løb, men omvendt er der ikke så mange point, som skiller os ad. Bilen skal have fuld hane, indtil vi ligger nummer et. Så kan det være, at vi begynder at køre sikkert.”

Stillingen i Danmarksmesterskabet for Formel Ford:

Pl. Kører Mærke Point
1 Jesper K. Egebart Ray-Duratec 243
2 Kean Kristensen Aquila-Duratec 219
3 Mikkel C. Johansen Van Diemen-Duratec 217
4 Elliot Winther Mygale-Duratec 144
5 Niels-Ejnar Rytter Ray-Duratec 142
6 Martin Lumholt Aquila-Duratec 131
7 Thomas Lund Van Diemen-Duratec 103
8 Frank Mortensen Ray-Duratec 97
9 Christina Nielsen Aquila-Duratec 90

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jesper K. Egebart
  • Kean Kristensen
  • Mikkel C. Johansen
  • Egebart Racing
  • Jyllandsringen
  • 10/10/10 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK - DM
  •      ASETEK SIMSPORTS