Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Fire kørere kan vinde DTC-mesterskabet

Danish
Touringcar
Challenge 

06/10/10 

Danish Touringcar Championship afgøres den 10. oktober på FDM Jyllandsringen.
En lang sæson nærmer sig sin afslutning. Efter syv afdelinger gælder det nu den ottende og sidste runde af Danish Touringcar Championship, der skal køres på FDM Jyllandsringen på søndag. Her skal det afgøres, hvem der tager årets titel.
 

Der bliver ikke tale om en duel.
Heller ikke om en trekamp.
Der er nemlig hele fire kørere med i opgøret om den 12. udgave af det mesterskab, der ikke bare har været det mest prestigefyldte i Danmark, men som også har skabt genlyd udenfor landets grænser.


(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Casper Elgaard, Århus. Jason Watt, Herlev. Jens Møller, Ikast. Robert Schlünssen, Tyskland. Det er mellem disse fire kørere, at slaget skal stå på den anden søndag i oktober.

To løb på FDM Jyllandsringen skal fordele de sidste 40 point, der er på spil i årets mesterskab, og da der er en forskel mellem nummer et og nummer fire på 27 point – i et bruttoregnskab – og 21 point – i et nettoregnskab – kan der ske meget.

Syv afdelinger – og 14 løb – er kørt til dato, og kikker man tilbage på statistikken vil man se, at Casper Elgaard, Jens Møller og Jason Watt hver blot står noteret for en maksimumscore. Robert Schlünssen har derimod hele tre, og han viste tillige ved det seneste løb på FDM Jyllandsringen, at han godt kan overkomme et dårligt udgangspunkt. Her var han blot nummer 15 i tidtagningen. Efter det første løb var han syver, og den situation udnyttede han til at blive toer i det andet løb.

Casper Elgaard har nok de bedste kort på hånden. Vild med dans-vinderen har tre gange tidligere vundet Danish Touringcar Championship, så finalenerver skulle ikke blive et problem for ham. Samtidig fører han også tabellen an inden finalen. Til gengæld er han den eneste kører i toptrioen, som er tvunget til at skulle trække point fra. Vinder han således begge løb, kan han stort set kun overføre det antal point til kontoen, som en første- og en femteplads giver.

Casper Elgaard er ikke den eneste tidligere mester, der er med i årets titelopgør. Det er Jason Watt også.

Tilbage i 2002 tog han titlen. Som den første nogensinde sikrede han sig en sejr i et vigtigt nationalt standardvognsmesterskab, selv om han kunne havde hænderne til brug, og dem vil han også forsøge at anvende til fulde på FDM Jyllandsringen den 10. oktober i sin Seat Leon.


(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Samme model sidder Jens Møller i. Han er køreren, der i år har vist, at han ikke blot hører til blandt de bedste privatkørere, men også blandt de bedste standardvognskørere overhovedet i Skandinavien. Han har givet den nordiske elite baghjul. Han har vundet på FDM Jyllandsringen. Men han er også den kører, der skal indhente mest i forhold til de tre andre titelkandidater…

Årets DM-Finale – der har 10 startende i Danish Touringcar Championship og hele 11 i Renault DTC Light Cup – får i øvrigt en ekstra dimension. Selv om det er på FDM Jyllandsringen, at det hele kommer til at foregå, så kommer det ikke til at ske på det baneforløb, der er blevet anvendt i de seneste syv sæsoner. Ved den allersidste DTC-afdeling vender man tilbage til det baneforløb, hvor det hele startede den 2. maj 1999, nemlig den korte bane på 1.475 meter. Det betyder også, at der skal køres hele 25 omgange i hvert af søndagens to løb!

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • Jason Watt
  • Jens Reno Møller
  • Robert Schlünssen
  • Jyllandsringen
  • 10/10/10 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •