Steven Tirsgaard sikrede sig DM

MC sport
05/10/10

- i road racing Super Bike klassen på Padborg Park
Padborg Park var i denne weekend rammen omkring afgørelsen i DM road racing for både den store klasse Super Bike og Super Sport 600, hvor team Martin Speed af Lights 2 kørere deltog med Steven Tirsgaard i Super Bike klassen og lillebroderen Simon Tirsgaard i Super Sport 600 klassen

Inden afgørelsen i denne weekend om årets DM var Steven Tirsgaard 4 point efter Thomas Harding på førstepladsen, hvorfor han skulle besejre Thomas for at blive Dansk Mester i Super Bike klassen, mens Simon Tirsgaard kun var et point foran René Torpsgaard på 3. pladsen i Super Sport 600 klassen.

Steven Tirsgaard
(Foto: Tom Hjortlund)

For Stevens vedkommende var det en noget presset program forud for lørdagens tidtagning, idet han skulle til bryllup med sin tidligere teamkammerat Carsten Lund og Jannie på Sjælland om eftermiddagen. Det var ankomst til Padborg Park lørdag morgen kl. 08.30 og 1. tidtagning kl. 08.45, og derefter straks fra banen og til bryllup. Tidtagningen gav en startplacering som nr. 2 med Thomas Harding på pole position. Simon Tirsgaard fik en startplacering i anden række som nr. 8 i det samlede felt. Simon fik noteret den flotte tid af 1:02,954 i tidtagningen.

Søndagens første gældende løb skulle køres kl. 11.15, og fra morgenstunden var banen drivvåd, men op til løbet var der kørt et tørt spor rundet på banen. Starten blev meget dramatisk, idet Lars Bo Pedersens racer gik i stå fra anden startrække, og han blev torpederet af 2 andre kørere. Løbet blev straks afbrudt, og der kom hjælp frem til de implicerede kørere, hvoraf Carsten Freimann blev transporteret til hospitalet for videre behandling. Det første løb blev helt aflyst, idet tiden var skredet i dagens videre program. Efter det oplyste, er Carsten sluppet forholdsvis heldigt fra uheldet. Steven havde ellers fået en kanonstart med føring ned i det første sving.

Nu var der kun dagens andet løb til at afgøre det Danske Mesterskab, hvorfor der var en vis spænding i ryttergården indtil start kl. 14.15, og der var en intens stemning indtil løbet, men gentagelse af alle rutinerne med opsætning af racerne samt forberedelse fra kørernes side.

Starten til det andet løb forløb uden problemer med Steven Tirsgaard førende ned i det første sving med rivalen Thomas Harding lige i baghjulet og Ulrik Døssing Nielsen som treer. Efter et nogle omgange passerede Thomas Steven for enden af langsiden, men det blev meget kortvarig, da Steven efter 2 sving i målområdet generobrede førstepladsen. Derefter var der ikke meget tvivl om den endelige sejr til Steven, men forinden forbedrede han sin egen banerekord til 59,498 sekunder på løbets anden sidste omgang. Samtidig blev der for første gang kørt under 14 sekunder i sektor 3 på banen – sektionen der ned ad langsiden og foran stadiontribunen. Thomas Harding kom ind på 2. pladsen med Ulrik Døssing på 3. pladsen.

Steven Tirsgaard genvandt med sejren det Danske Mesterskab i Super Bike klassen for 2010, hvilket efterfølgende resulterede i pokal samt guldmedalje.

Simon Tirsgaard fik en rigtig elendig start, hvor han måtte se nogle af konkurrenter i Super Sport 600 smutte forbi. Han kæmpede en brav kamp gennem hele løbet, men måtte tage til takke med 5. pladsen. Da René Torpsgaard samtidig sejrede i løbet, måtte han se René indtage den samlede 3. plads i kampen om det Danske Mesterskab i Super Sport 600 klassen. Steffen Carlsen vandt for første gang det Danske Mesterskab i klassen.

Simon Tirsgaard

Efter at have vundet løbet og det Danske Mesterskab sagde Steven Tirsgaard: ”Årets målsætning havde været at genvinde til Danske Mesterskab i Super Bike serien, hvilket var lykkedes i forbindelse med løbet på Padborg Park, men titlen var først kommet i hus efter en hård dyst med Thomas Harding gennem alle afdelinger i hele året, og ikke mindst ved det sidste løb, hvor jeg flere gange kunne høre Thomas helt oppe på siden af mig, ligesom han også var i front på et tidspunkt, og jeg skulle vinde løbet for at sikre DM titlen. Men erobringen af DM havde slet ikke været muligt, hvis jeg ikke havde fået al hjælpen fra mekanikere og de øvrige hjælpere i teamet samt alle de trofaste sponsorer. Jeg vil gerne hermed sige en stor tak til alle. Nu bliver det spændende, hvad der kommer på programmet i 2011, men der er tilsyneladende mange bestræbelser i gang fra løbsarrangørernes side,” slutter Steven Tirsgaard.