Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Ny udfordring med mørke og grus for Suzuki Motorsport

DM Rally 
05/10/10 

Der venter mandskaberne fra Suzuki Motorsport en ny udfordring, når årets fjerde afdeling af Danmarksmesterskabet i rally køres i den kommende weekend. På vejene omkring Bramming afvikles dette års udgave af BMC Rally, og da løbets første del finder sted fredag aften, tegner løbet til at blive en udfordring lige fra start for de tre Suzuki-mandskaber, som deltager
 

”Hastighedsprøverne fredag aften finder sted på grus, og det bliver en udfordring for os,” forklarer Kenneth Madsen (Dianalund), der atter har Carina V. Møller (Helsingør) siddende i codriversædet.. ”Vi har nemlig ikke mulighed for at stille op på deciderede grusdæk, da det samtidig ville kræve en decideret grusundervogn, og sådan en råder vi desværre ikke over endnu. Det kræver nogle helt andre fjedredele samt andre kalibre og bremseklodser, så det var temmelig meget, der skulle laves om, hvis vi skulle gøre det.”


Kenneth Madsen er dog alligevel fortrøstningsfuld trods de hårde odds.

”Det er planen, at vi vil koncentrere os om at køre fornuftigt fredag aften, for der ved vi på forhånd, at vi vil komme til at sætte sekunder til,” siger han. ”Så kan vi forhåbentlig hente noget af det tabte om lørdagen, hvor vi i primært skal køre på asfaltveje.”

Kenneth Madsen/Carina V. Møller bakkes op af Suzuki Motorsports to gruppe N-biler, der atter skal køres af Claus Steensen/Peter Petersen (Ringsted/Ringsted) og René Harms/Michele Danielsen (Nørre Alslev/Bramming). Sidstnævnte hold synes derfor delvist at være på hjemmebane.

”Da vi gennemkørte hastighedsprøverne for at køre noter for et stykke tid siden, viste det sig, at Michele rent faktisk ikke kender mange af vejene, så vi har ikke nogen hjemmebanefordel,” siger René Harms. ”Det, der bliver vigtigt for os, er at vi skal have kørt nogle flere kilometer i bilen og kørt os bedre sammen, for så meget har vi endnu ikke fået kørt sammen. Jeg kørte jo ikke DM2, hvor der var meget grus, og når vi så lægger ud med grus og mørke på en gang, bliver det lidt af en udfordring.”

”Fredag aften bliver selvfølgelig svær, men jeg håber ikke, at den øvrige del af løbet bliver sværere end ellers. Løbet minder meget om de andre prøver, vi har oplevet i år, som er hurtige, men vi vil gøre alt for at følge med.”

Claus Steensen er derimod ikke så bekymret for de grusprøver, der er indlagt i BMC Rallyet.

”Der er bl.a. en fin grusvej, hvor der vil blive kørt stærkt, og gruset virker også til at være fint at køre på,” vurderer Claus Steensen. ”Heldigvis er grusvejene heller ikke særligt smalle, så der skulle være plads nok, hvis man skulle gå hen og lave en fejltagelse.”

Suzuki Motorsport
Anders Lysen


Læs mere om:
  • Bramming
  • 09/10/10 - Bramming - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: