Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Fartfest på sydvestjyske landeveje

DM Rally 
06/10/10 

Danmarksmesterskabet i rally spidser til
Mere end 60 rallyhold fra Danmark, Sverige og Tyskland stiller til start, når der med centrum i Bramming blændes op for fjerde afdeling af danmarksmesterskabet i rally på syd- og vestjyske landeveje fredag den 8. og lørdag den 9. oktober i BMC Rally
 

"Fredag aften køres fire krævende hastighedsprøver på grusveje i mørke, og lørdag byder vi på 10 hurtige prøver på asfaltveje, hvor de hurtigste biler mange steder runder de 200 kilometer i timen," fortæller løbsleder Niels Jørn "Krølle" Larsen, en af landets mest erfarne rallyorganisatorer.


Den regerende danmarksmester Christian Jensen fra Ans må lade sin Peugeot flyve langt, hvis han vil bevare håbet om at kunne genvinde mesterskabet.
(Foto: Michael Eisenberg)

Hele Danmarks rallyelite kommer til start, og nogle må satse alt, hvis de vil bevare håbet om at vinde mesterskabet, mens andre med fordel kan køre en anelse taktisk.


Den tidligere syvdobbelte danmarksmester Karl-Åge Jensen (til højre), her sammen med teamchef Jens-Ole Kristiansen, kan tillade sig at køre lidt taktisk i weekendens DM-rally.
(Foto: Michael Eisenberg)

Blandt de, der kun har ét valg, at sejre eller miste mesterskabschancen, er to af landets absolut hurtigste rallyhold. Det er Peugeot Sport Dealer Teams Christian Jensen fra Ans og Søren Tøndborg fra Kjellerup i Peugeot 207 Super 2000, og Subarus bedste kort, Max Christensen fra Aalborg og Dorte Ravn fra Horsens, i Subaru Impreza N14. De to hold blev danmarksmestre i 4WD-klassen for de hurtigste biler i henholdsvis 2009 og 2008, men i år er de bagud på point.


Max Christensen i sin hurtige Subaru, inden han udgik i det seneste DM-rally. Han har ikke råd til flere uheld.
(Foto: Michael Eisenberg)

Øjeblikkelige favoritter til DM i denne prestigefyldte klasse er enten Karl-Åge Jensen, Viborg og Freddy Petersen, Bjerringbro i Peugeot 207 Super 2000 eller Michael Pedersen og Mie Petersen fra Vejle i Mitsubishi Lancer Evo 9. Begge mandskaber har været flittige pointsamlere i årets første tre løb.


Michael Pedersen og Mie Petersen fra Vejle er flyvende for tiden i deres Mitsubishi Lancer Evo 9. Måske kan de endda blive danmarksmestre.
(Foto: Michael Eisenberg)

Den anden dominerende klasse i dansk rally, 2WD-klassen, er et opgør mellem to sjællandske topkørere. Her er Brian Madsen fra Slagelse og Anja Posorski fra Tjele i Peugeot 306 Maxi favoritter til titlen foran sidste års mestre Tim Svanholt fra Øm og Per Henriksen fra Roskilde i VW Golf IV Kit Car. Brian Madsen har endda vist et tempo på højde med de hurtigste firehjulstrukne biler, men i BMC Rally, hvor 30 procent af hastighedsprøverne er på grus, vil hans tohjulstrukne bil være handicappet.


Brian Madsen er Danmarks hurtigste på tør asfalt, men på grus som her kommer hans kun tohjulstrukne Peugeot 306 MAXI til kort over for de firehjulstrukne biler.
(Foto: Michael Eisenberg)

Også landets historiske rallykørere anført af Per G. Hansen fra Ringsted og Karsten M. Svensson fra Hässleholm i Porsche 911 RS fra 1976 stiller til start.


Danmarks hurtigste historiske rallykører er Per G. Hansen i Porsche 911 RS.
(Foto: Michael Eisenberg)

Den arrangerende klub har kun få deltagere med i løbet, en af dem er den unge codriver Michelle Danielsen, der kører med René Harms Christensen fra Nørre Alslev i en Suzuki Swift Sport 1.6.


Ung talentfuld codriver fra Bramming: Michelle Danielsen nyder at køre rally, også når det går rigtig stærkt.
(Foto: Michael Eisenberg)

"For blot 50 kroner kan man købe program, der giver adgang til samtlige hastighedsprøver. For eksempel er det en oplevelse at stå i en landsby i mørke og se bilerne komme susende gennem byen med rødglødende bremser," siger Krølle Larsen.


Den forsvarende mester Tim Svanholt må køre og flyve alt, hvad hans VW Golf kan, for at følge med Brian Madsen.
(Foto: Michael Eisenberg)

BMC Rally har start på Strygejernet i Bramming fredag kl. 19.00, og det slutter samme sted lørdag kl. 16.22 efter at deltagerne har været gennem mere end 130 kilometer hastighedsprøver.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Bramming
  • 09/10/10 - Bramming - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: