Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Cosworth mister kunder

Formel 1 
05/10/10 

Både Lotus og Cosworth har bekræftet at deres veje skilles efter denne sæson. Dermed løb aftalen kun over én sæson.
Måske er en mere af kunderne på vej til at skifte motorleverandør. En af aktionærerne i Williams teamet, Toto Wolff, fortæller at Williams teamet ikke er helt tilfreds med Cosworth motorerne og overvejer et skifte.
 

Lotus Racing og Cosworth har begge bekræftet at deres veje skilles efter kun én sæsons samarbejde. Hvordan det er lykkedes Lotus Racing at komme ud af aftalen, vil ingen af parterne tale om. Men Lotus Racing har tidligere udtalt at man har haft problemer med holdbarheden, dog har disse problemer ikke altid skyldtes Cosworth motoren som helhed.

Nu er samarbejdet slut i denne omgang. Men hvad værre er for Cosworth er at Williams måske også er på vej til ikke at anvende Cosworths motorer. Toto Wolff som er en af mindretals aktionærerne i Williams teamet, fortæller i et interview med en østrigsk avis, at man i teamet overvejer et muligt skifte af motorleverandør. Dette er dog langt fra besluttet endnu.

Toto Wolff udtaler i interviewet, at man måske har haft for høje forventninger til især motorerne. Det evalueres der på i øjeblikket på de bonede gange hos teamet.

Og måske kommer der ikke noget ud af spekulationerne. I samme pressemeddelelse som indeholder bekræftelsen om at Lotus Racing og Cosworth opsiger samarbejdet, oplyser Cosworth også at man i næste sæson leverer motorer til de tre tilbageværende teams - Hispania, Virgin og Williams.

Dons

Læs mere om:
  • Lotus Racing
  • Williams F1 Team
  •