Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Stor triumf for Jan Magnussen

ALMS 
04/10/10 

American Le Mans Series- efter dramatisk sidste omgang
Efter en sæson, hvor Jan Magnussen har været forfulgt af uheld, vandt Jan Magnussen og Corvette Racing endelig en sejr, da de kørte først over målstregen i den 13. udgave af langdistanceløbet Petit Le Mans, der blev afviklet på Road Atlanta. Sejren kom først i hus 400 meter før mål, da den førende Ferrari løb tør for benzin. Forud var gået 9 timer og 10 minutters intenst racerløb, der bød på noget af det bedste og tætteste ræs, der er set i sportsvognsracing i mange år. Både Ferrari, Porsche, BMW og Corvette var alle i føring af GT2 klassen med forskellige biler.
 


(Foto: Nils Finderup)

Jan Magnussen startede løbet på den kuperede og udfordrende bane og i hans første to stints bragte han bilen fra sjette position til andenpladsen. Herefter overtog Gavin bilen, som han bragte i føring. Efter Gavin overtog franskmanden Emmanuel Collard og da Jan Magnussen overtog bilen fra ham, var det i femte position, men Jan Magnussen leverede endnu en fantastisk indsats, da han bragte bilen tilbage i front. Endnu en gang var det en tæt kamp om føringen, men med ødelagte dæk, måtte Jan give føringen tilbage til Ferrari, inden han afleverede bilen til Gavin. Gavin forsatte i den tætte kamp, men da afslutningen nærmede sig, blev det mere medrivende for kørererne end de fleste havde forestillet. Med både en Ferrari foran sig og bag sig, begyndte Corvettens instrumentbord med 1½ omgang tilbage at blinke med oplysning om, at der ikke var mere benzin. Men på baglangsiden, med kun to sving tilbage, havde den førende Ferrari et lignende problem, og den løb lige nøjagtig tør for benzin tids nok til, at Gavin kunne køre forbi og sejre med kun 5 sekunders forspring til den anden Ferrari.

Sejren var Jan Magnussens 11. sejr i et af de tre klassiske langdistanceløb Le Mans, Petit Le Mans og Sebring.

”Det var noget af det vildeste, jeg har været med til” sagde en meget glad og lettet Jan Magnussen efter løbet. ”I pitten vidste vi ikke, at vi havde vundet, før Gavin kørte over målstregen. Vi kunne på telemetrien se, at alle lamper med benzin lyste, så teamet blev ved at sige, at han skulle sænke farten og spare benzin. Gavin selv, kom på radioen akkurat inden målstregen og sagde ”var det den førende Ferrari jeg overhalede?” Da han så passerede målstregen røg hans navn op på førstepladsen og så eksploderede hele teamet i en kæmpe sejrsrus. Vi har kun vundet en sejr i år, men hold kæft en fed sejr. Jeg er godt klar over, at det er en heldig sejr, men det er jeg ligeglad med lige nu. Vi har haft så meget uheld, så nu var det vores tur til at være heldige og det skal fejres”.


(Foto: Nils Finderup)

Med sejren fortsætter Jan Magnussen nu som eneste kører, der har vundet et løb i den Amerikanske Le Mans Serie hvert eneste år siden serien startede i 1999. ”Jeg er glad for, at jeg i absolut sidste sekund af 2010 sæsonen bevarede min rekord, som eneste kører, der har vundet løb i alle sæsoner af ALMS siden starten. Den rekord var på vej ud af vinduet. Det er selvfølgelig ikke noget værd i kroner og ører, men det er da stor personlig tilfredsstillelse, at vide, at man er den eneste kører i feltet, der har den rekord. Det var tidligere mig og Sascha Maasen, der delte den, men hans sejrsrække røg sidste år, så jeg er da rigtig glad for at kunne beholde den rekord alene lidt tid endnu”.


Læs mere om:
  • Emmanuel Collard
  • Jan Magnussen
  • Oliver Gavin
  • Corvette Racing
  • Road Atlanta
  • 02/10/10 - Road Atlanta - ALMS
  •