Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Intercontinental Cup

Tom K på podiet til ”Petit Le Mans”

LMI Cup 
04/10/10 

Tom Kristensen kan føje endnu en podieplacering til cv’et, efter han sammen med Alan McNish og Dindo Capello sluttede på tredjepladsen til ”Petit Le Mans” 2010 på Road Atlanta. Desværre var sort uheld endnu engang skyld i, at det ikke blev til endnu mere for Audi-trioen i Audi R15 #7.
 

I mere end seks timer så Tom K, Allan McNish og Dindo Capello således ud til at have gode chancer for at køre med om sejren. Efter søster-Audien med nummer 9 var impliceret i et uheld tidligt i løbet og blev sat adskillige omgange tilbage, var det i stedet Audi #7, som længe førte feltet an i en tæt dyst med de to Peugeoter. Ikke mindst på grund af sublimt pitarbejde af Audi Sport Team Joest-teamet og lynhurtige kørerskift, som de franske løver ikke kunne matche.

Men præcis 6 timer og 21 minutter efter løbet var startet, måtte Dindo Capello, som førte løbet på daværende tidspunkt, køre ind til et uforudset pitstop. Den indvendige foring af italienerens hjelm havde pludselig sat sig løs, hvilket resulterede i, at den brandhæmmende balaklava begyndte at dække hans øjne. Uden at kunne se måtte Dindo Capello lade Peugeoterne overhale, mens den erfarne Le Mans-kører navigerede tilbage til pitten i blinde.

Efterfølgende forsøgte Audi Sport Team Joest at vinde den tabte omgang igen, men både Audierne og Peugeoterne fortsatte med at køre næsten identiske omgangstider. Dermed måtte Tom Kristensen, Alan McNish og Dindo Capello se sig tilfredse med tredjepladsen.


(Foto: Audi Motorsport)

- Jeg tror, alle vil give mig ret i, at de første 70 procent af løbet var et fantastisk race. Efter vores bedste tid i opvarmningen var vi ret overbeviste om, at vi havde gode chancer, også selvom vi ikke var de hurtigste på langsiderne. Og vi fik ret. Jeg førte gennem mine stints. Men så skete uheldet med Dindos hjelm. Vi var nødt til at stoppe og tabte en omgang plus chancen for at være med til at kæmpe om sejren til slut. Sådan er racing. Jeg vil bare tænke tilbage på de første 70 procent af løbet., siger Tom K efter løbet.

Sidste afdeling af dette års International Le Mans Cup køres den 7. november, når der køres 1000 kilometers-løb i Zhuhai i Kina.

Resultater fra ”Petit Le Mans”
1 Lamy/Montagny/Sarrazin (Peugeot) 394 omgange
2 Gené/Wurz/Davidson (Peugeot) + 1m 01.681s
3 Capello/Kristensen/McNish (Audi R15 TDI) - 2 omg.
4 Brabham/Pagenaud/Franchitti (Acura) - 11 omg.
5 Field/Field (Lola) - 11 omg.
6 Fässler/Lotterer/Treluyer (Audi R15 TDI) - 17 omg.
7 Graf/Maassen/Luhr (Porsche) - 22 omg.
8 Cocker/Pirro/Drayson (Lola-Judd) - 25 omg.
9 Nicolet/da Rocha/Lafargue (Pescarolo-Judd) - 35 omg.
10 Gavin/Collard/Magnussen (Corvette) - 39 omg.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Allan McNish
  • Rinaldo Capello
  • Tom Kristensen
  • Audi Sport Team Joest
  • Road Atlanta
  • 02/10/10 - Road Atlanta - ALMS
  • 02/10/10 - Road Atlanta - LMI Cup
  •