Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

BritCar

Aquila CR1 med i 24-timersløb

BritCar 
30/09/10 

- på Silverstone 2. og 3. oktober
Som den første danskbyggede bil nogensinde i et 24-timersløb stiller en Aquila CR1 op til start ved weekendens 24-timersløb på Silverstone i den britiske Britcar løbsserie.
En britisk-ejet Aquila CR1 med en 7-liters Chevrolet motor stræber efter en topplacering i dette års Britcar 24-timersløb på Silverstone.
 

Det vil dermed være første gang nogensinde at en danskbygget bil vil deltage i et 24-timersløb. Indsatsen ledes af bilens ejer, Nigel Mustill i samarbejde med Tolman Motorsports, og der vil være personale fra Aquila tilstede både under tidtagningen og løbet, hvis der skulle opstå behov for hjælp fra fabrikken. Aquila Racing Cars og holdet omkring bilen har stor tillid til at denne dansk-britiske cocktail vil kunne opnå stor succes.

Aquila CR1 i mørket på Brands Hatch, oktober 2009.

4 forskellige kørere vil deles om at køre den knaldgule Aquila CR1 i løbet af de 24 timer: Nigel Mustill, holdkaptajn og bilens ejer, har mange års motorsportserfaring fra Britcar og andre løbsserier. Før han blev tiltrukket af Aquila CR1 deltog Nigel i Britcar i en V8-Star.
Robert Huff, kendt af mange som et topnavn i World Touring Car Championship (WTCC) in sin Chevrolet Cruze. Britcar er dog ikke helt nyt for Rob, da han har kørt nogle løb i serien sammen med Phil Bennett.
Phil Bennett, som tidligere har deltaget i British Touring Car Championship (BTCC) og nu deltager i Britcar, er beskrevet som en yderst værdifuld bidragyder til holdet med fremragende evne til at tolke og videreformidle bilens præstationer.
Robin Liddell er langt fra nybegynder i langdistancedisciplinen da han har deltaget både i American Le Mans serien og i Rolex Grand-Am serien.

Som en del af forberedelserne til løbet har Aquila CR1 undergået fuldskala vindtunnelforsøg i den britiske bilindustris laboratorier, MIRA, hvor det kunne konstateres at der var god overensstemmelse mellem teorien bag designet på Aquila CR1 og de målte resultater, med generering af vigtig downforce både for og bag. Direktør Dan Suenson fra Aquila Racing Cars kunne således vende hjem til Danmark efter testen, tilfreds med resultaterne som tydeligt understregede det gennemtænkte design på Aquila CR1.


Aquila CR1 i vindtunnel som en del af forberedelserne til 24-timersløbet på Silverstone.
(Foto: John Retter)

I ugerne op til løbet har omfattende testkørsler bekræftet at bilen er både overordentlig hurtig og pålidelig, men konkurrencen i Britcar er altid meget hård – især i 24-timersløbet, hvor der stiller ikke mindre end 80 top-trimmede biler til start. Der vil være en god blanding af klasser og mærker, og flere af topnavnene har en stor historie i denne og andre serier. Udover Aquila vil man finde navne som Mosler, Ginetta, Porsche, BMW, Chevrolet, TVR, Ferrari, Aston-Martin og mange andre.

Selvom konkurrenterne er meget stærke, så kan kombinationen af fremragende kørere, en stærk og hurtig bil, erfarent holdmandskab med fabriksstøtte og en meget positiv holdning til udfordringen meget vel være nøglen til succes i dette arrangement. Alle øjne i Danmark hviler på den knaldgule Aquila CR1, den danske motorsportsverden har stor respekt for Aquila så derfor er forhåbninger til holdet og bilen høje.

Hele løbet kan følges fra Aquilas pit via link til webcam på Aquilas hjemmeside hvor man også kan finde yderligere oplysninger om firmaet og dets produkter.

Aquila Racing Cars


Læs mere om:
  • Silverstone
  •