Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

Group Lotus udvikler LMP2 racer

Sportscar racing 
29/09/10 

Group Lotus har annonceret at de er gået i gang med at udvikle en helt ny LMP2 racer, som det er planen skal køre med på Le Mans i 2012. Man kan undre sig lidt over hvorfor Lotus nu kaster sig over sportscar racing, når de er dybt engageret i et formodentligt dyrt formel 1 projekt.
Group Lotus siger dog at deres strategi er at udvide deres motorsportsaktiviteter, og de har allereder lanceret en GT4 version af Evora modelen, og de har planer om at lave samme model i GT2 og GT3 versioner.
 

Group Lotus LMP2 coupé bilen skal designes af Paolo Catone, der blandt andet var chef ingeniøren bag Peugeots 908 HDi FAP, og det er planen at den første bil skal stå klar i begyndelsen af det nye år.

Lotus LMP2 bliver bygget så den overholder de ACO regler der gælder fra 2011, det bliver en lukket bil der forventes at race debutere i slutningen af 2011, med første mål at deltage i 24-timers løbet på Le Mans i 2012.


(Foto: PR Department / Group Lotus)

Det skal åbenbart ikke stoppe her, for Lotus har ud over GT2 version af Evora, også fortalt, at de vil bygget en GT2 version af en endnu ikke offentliggjort bil.
Denne bil vil blive offentliggjort ved Paris Motor Show, og jeg gætter på at de her vil præsentere en Lotus Elite Hybrid GT2.

Jeg hilser selvfølgeligt disse nye Lotus racerbiler velkommen, men kan samtidig godt være en smule nervøs over om Lotus har økonomi til både at udvikle Formel 1, LMP2 og GT biler - alle sammen på højt niveau!
Kan det lade sig gøre?

Vejgaard

Læs mere om:
  • Lotus
  •