Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

BritCar

Michel Nykjær i 24-timersløb

BritCar 
28/09/10 

- skal køre Porsche på Silverstone
Den danske racerkører Michel Nykjær er for alvor ved at få fart i sin karriere. I weekenden skal han deltage i sit første 24-timersløb på den engelske Formel 1 bane, Silverstone.
Det sker i en Porsche 997 GT3 for det østrigske Jetalliance Racing, hvis teamchef, danskeren Jan Kalmar, har inviteret den regerende DTC-mester til at prøve kræfter med et langdistanceløb.
 

Normalt deltager Michel Nykjær i WTCC-serien, verdensmesterskabet for standardbiler, i en Seat Leon TDI, hvor han er støttet af Pole Position Denmark.


Michel Nykjær er for alvor ved at få fart i sin karriere. På lørdag skifter han midlertidigt sin forhjulstrukne Seat ud med en baghjulstrukken Porsche.
(Foto: Michael Eisenberg)

"På lørdag får Michel mulighed for at vise sine evner i et løb, der er cirka 75 gange så langt som de WTCC-løb, hvor han har kørt så flot i år. Hvis han klarer opgaven godt, vil der være muligheder for yderligere samarbejde fremover," siger Jan Kalmar, der gerne ville se endnu en dansker på Le Mans i 2011.

"Jeg har aldrig kørt et 24-timersløb før, men jeg glæder mig meget til denne nye udfordring," siger Michel Nykjær. Han har dog tidligere kørt race med en Porsche næsten magen til den aktuelle, så han ser ingen problemer der.

"Jeg finder det naturligt, at vi i Pole Position Denmark hjælper Michel til at udvikle sig i andre motorsportsdiscipliner end WTCC, så han opnår den bedst mulige ballast for sin fremtidige karriere," siger Henrik Lind," ejer af Pole Position Denmark, som finansierer Nykjærs deltagelse i løbet i England.


Jetalliance Racing er et erfarent team med mange topplaceringer i langdistanceløb.
(Foto: Michael Eisenberg)

Jetalliance Racing et meget erfarent team inden for langdistanceløb. I 2009 blev man således nummer 3 i sin klasse i Le Mans 24-timersløbet med en Aston Martin DBR9. I år har teamet en tredje- og en andenplads med den type bil, Nykjær skal køre i weekenden.

Michel Nykjær skal dele bil med teamejer, østrigeren Lukas Lichtner-Hoyer, samt Marco Seefried, Tyskland, Martin Rich, England og Vitus Eckert, Østrig. De er alle langdistancespecialister med mange gode resultater bag sig.


Det er i denne Porsche 997 GT3, at Michel Nykjær på lørdag starter sit første 24-timersløb.
(Foto: Michael Eisenberg)

Nykjær får lejlighed til at teste sin nye racer torsdag og fredag, herunder også lidt køretid i mørke, inden starten går til Silverstone Britcar 24HR på lørdag klokken 16:30.

Pole Position Denmark


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Jan Kalmar
  • Michel Nykjær
  • Jetalliance Racing
  • Silverstone
  •