Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Pirelli under tidspres

Formel 1 
01/10/10 

Tiden nærmer sig mere og mere for Pirelli hvor firmaet skal begynde at levere dæk til Formel 1 bilerne. Derfor har firmaet meget travlt i øjeblikket.
Testdata skal evalueres, nye data fra kommende tests skal opsamles og evalueres. Dækkene skal laves med nye ændrede specifikationer. Derfor har Pirelli og firmaets to testkørere mere end almindelig travlt for tiden.
 

Pirelli har mere end almindeligt travlt med at få testet og bygget dæk i øjeblikket. Og det er noget af en opgave. Pirelli skal levere dæk til Formel 1, GP2 og GP3 klasserne i de næste 3 sæsoner.

De to ansatte testkørere, Romain Grosjean og nu også Pedro de la Rosa, går et travlt efterår i møde. Nick Heidfeld og til dels Romain Grosjean har allerede kørt en del tests for at finde de grund-strukturer i de forskellige dæktyper. Ydermere har Romain Grosjean allerede kørt holdbarhedstest på de seneste udviklede specifikationer, og det arbejde forsætter efterhånden som dækkene udvikles.

Både Romain Grosjean og Pedro de la Rosa skal i den kommende tid også teste forskellige compoundtyper og de forskellige typer af regndæk. Alt skal være klart til den første gruppetest som køres i dagene efter det sidste Formel 1 Grand Prix i år som køres i Abu Dhabi.

Her efter skal data evalueres inden produktionen af det endelige produkt går igang. Man skal være klar til at Formel teamene begynder at teste deres nye biler. Dækkene er i dag så vigtig for bilernes køreegenskaber at alt skal være klart. Hos Pirelli er man derfor også yderst tilfred med at have fået Pedro de la Rosa ind som testkører. Han nu erfaring fra Formel 1, men har i flere år været testkører for McLaren teamet, og har derfor stor testerfaring med blandt andet dæk. Diverse tests som Pirelli foretager bliver kørt i Toyotas 2009 racer.

Dons

Læs mere om:
  • Pedro de la Rosa
  • Romain Grosjean
  •      ASETEK SIMSPORTS