Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Langstreckenpokal

Mercedes-Benz SLS AMG GT3 debuterede på Nordschleife

Langstreckenpokal 
29/09/10 

Den helt nye Mercedes Benz SLS AMG GT3 debuterede ved VLN Langstrecken Meisterschaft Nürburgring med Bernd Schneider og Thomas Jäger bag rattet.
Det var denne bils første rigtige racerløb, efter mange test timer på en racerbane siden juni, hvor bilen for første gang rullede ud.
 

SLS AMG GT3 kom til dette racerløb på Nordschleife under ledelse af Team AMG Mercedes HWA GmbH (Mercedes-Benz AMG fabriks team), og teamet kom med den forventning at dette langdistance løb skulle bruges som test/udvikling af racerbilen.


(Foto: Jan Burcke, VLN Media)

Weekenden på Nordschleife med SLS AMG GT3 blev ikke uproblematisk for teamet, men de tekniske udfordringer var ikke større end de kunne løses, og taget i betragtning af at vi her har at gøre med en helt ny racerbil så gik tingene godt.
Ved kvalifikationen kørte de den 24,369 km lange bane, på 9:42,493, ’kun’ 8 sekunder langsommere end pole position.

Under løber var det meget vigtig for teamet at finde ud af om service venligheden på bil var optimal, og desværre kom denne test alt for tidlig i løbet, da SLS AMG GT3’en blev ramt af en Audi R8 LMS.
Hele missæren skyldes at en Corvette GT3 spandt foran Mercedes-Arena og herefter kom der lettere kaos bagved.

Bernd Schneider kunne dog komme tilbage til pitten med bilen, hvor teamet begyndte og arbejde på bilen.
Reparationen tog lige under en ½ time, men det var vigtigt at få de ting prøvet for at lære noget om bilen, og bagefter var det vigtig at få så mange omgange som muligt på Nordschleife for at finde ud af hvordan denne bil arbejder under stress.


(Foto: Jan Burcke, VLN Media)

Schneider og Jäger kørte resten af løbet uden flere problemer, og kom igennem med en masse erfaring om denne helt nye racerbil. Det næste løb bilen deltager i er DMV 250-Meilen-Rennen den 16. oktober, og teamet deltager også i det afsluttende VLN løb i år.
Herefter er det planen at de vil deltage i 24 Hours of Dubai, til januar 2011.

Men hvad vil Mercedes med denne nye Mercedes-Benz SLS AMG GT3? Bilen er foreløbig ikke homologeret til at deltage i FIA GT3 European Championship, så hvad er planen, Mercedes?

Vejgaard

Læs mere om:
  • Bernd Schneider
  • Thomas Jäger
  • AMG-Mercedes
  • Nürburgring
  • 25/09/10 - Nürburgring - Langstreckenpokal
  •